Letra Dashurie
+5
Geri
Adisa
Merisa
engjell a djall
Erisa
9 posters
:: Kendi i Dashurise :: Dashuria
Faqja 4 e 7
Faqja 4 e 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Letra Dashurie
First topic message reminder :
e panjohura... eshte e veshtire te gjesh fjale qe mund te te ngushellojne ...por po te permend nje thenie te popullit tone te mencur:
ia dha gurit
dhe u Ça...
ia dha drurit
dhe u Tha...
ia dha njeriut
dhe e Duroi...
duhet te gesh forca dhe t'a mposhtesh dhimbjen...ne menyre qe ajo, te mos te te mposhte ty...
njeriu eshte me i forte se guri dhe druri se bashku
e panjohura... eshte e veshtire te gjesh fjale qe mund te te ngushellojne ...por po te permend nje thenie te popullit tone te mencur:
ia dha gurit
dhe u Ça...
ia dha drurit
dhe u Tha...
ia dha njeriut
dhe e Duroi...
duhet te gesh forca dhe t'a mposhtesh dhimbjen...ne menyre qe ajo, te mos te te mposhte ty...
njeriu eshte me i forte se guri dhe druri se bashku
Re: Letra Dashurie
Dashuri e thyer Jam ulur prane dritares, jasht filloi te bie shi. Kam menduar shume per ty keto dite dhe mund te them qe me mungon shume. Sa shume mendime me vijne ne koke dhe sillen rrotull, eshte kujtimi yt. Shpesh me duket sikur do hysh ne dere me buzeqeshjen tende si te mos kishe kikur kurre. Por ky iluzion iken aq shpejt ashtu sic vjen dhe kthehem ne realitet, nuk je ketu dhe nuk do jesh me. Faji dhe pendimi me ndjekin. Perse, eprse nuk te thash sa shume te doja? Sot je shume larg meje. Deshiroja shume te merrja doren tende dhe te ulesha bashke me ty, pa thene asnje fjale me goje dhe te thosha gjithcka me Ne fakt me jep ankth kjo largesi, po te mundja ne kete moment do isha ne krahun tend, te te thosha qe je shum i rendesishem per mua dhe qe te adhuroj. E di se pse nuk ta kamm thene asnjehere? Pergjigja eshte e thjeshte: sepse mendoja se ndoshta fjalet ishin teper. Po vuaj shume nga ikja jote. Me dhemb ne shpirt qe nuk jam afer teje dhe per me shume sepse nuk te thashe kurre se sa te doja, prandaj dhe sot e shkruaj kete leter. Kam nevoje te qaj, te shfryj, sepse nese vazhdoj te dukem para te tjereve sikur jam mire, sikur asgje nuk me preokupon, trishtimi, qe me hap nje boshllek e me thelle ne shpirtin tim, do me shkaterroje. Perse nuk kthehesh tani? Kam nevoje per ty per te vazhduar te jetoj.Do isha shume e lumtur po te mund te shihja perdite pasqyrimin tim ne syte e tu, te degjoja zerin tend qe te shqiperonte emrin tim, te thithja ajrin qe thith ti, vetem me keto do ndjehesha mire dhe te siguroj qe do ndihesha i lumtur. Nese e lexon kete leter, do ta shohesh se cdo fjale e shkruar ne te eshte nje lot dhe nje frymemarrje dashurie per ty(megjitehse e di qe nuk ke per ta lexuar kurre). Sa mire do ishte sikur ta ksiah shkruar me pare kete leter, sepse nuk ddo ikje pa e ditur qe te doja shume. | |||
Dashuri e humbur pse une rri e heshtur kur ne mua po vdes jeta pse mbeta pa forc kur me mundi e verteta Kujtimet i do si nje enderr e paarritur e verteta e humbjes tende ne zemer me ka goditur e burgosur nen grila jeta po me rrenon çdo dite lind mall i ri e ti shume larg jeton Ngjyrat e jetes me si sho jo as veten me s'mund ta njoh strukem thelle ne gjirin e kujtimeve e mbytur ne pellgun e enderrimeve notoj neper lotet e mi por kurre nuk ka fat rruga per te TY.....
perse jam kaq xheloze per ty,perse nuk dua te te shof me tjeter njeri,perse po lotoj per ty,perse me mungon kaq shum,deri kur do ta ndjej dashurin per ty,i lutem zotit te te harroj ,po me duket se edhe me shum per ty mendoj,me pelqen zeri yt,me pelqejn fjelet e tua ,te betohem qe shum te dua,si tje bej un pa ty ,si ta kaloj jeten pa ty,pse po ja dhuron tjeter kujt dashurin,pse bashk nuk mund te jemi,pse mos te degjoj ma ty,pse te ndahem nga ty,pse po me dhemb zemra sa her qe mendoj per ty,te dua
perse jam kaq xheloze per ty,perse nuk dua te te shof me tjeter njeri,perse po lotoj per ty,perse me mungon kaq shum,deri kur do ta ndjej dashurin per ty,i lutem zotit te te harroj ,po me duket se edhe me shum per ty mendoj,me pelqen zeri yt,me pelqejn fjelet e tua ,te betohem qe shum te dua,si tje bej un pa ty ,si ta kaloj jeten pa ty,pse po ja dhuron tjeter kujt dashurin,pse bashk nuk mund te jemi,pse mos te degjoj ma ty,pse te ndahem nga ty,pse po me dhemb zemra sa her qe mendoj per ty,te dua
DASHURI E DESHTUAR
nese ndonjeher do ta kuptosh sa lotin kam derdhur per ty do te verbohen ata sy ateher do ta kuptosh se te dua vetem ty te gjith lumenjet i kalova per te ardhur tek ti e ne mes te rruges gjeta nje vetmi....me lendove pa mass dhe zemra ime pa ty do tme plass ahhh sikur te mos egzistoja fare ne ket bott se gjdo gje qe bej per ty eshte e kot por nje gje mos e harrro se ti mua nuk me donn dhe nuk don te jemi bashk e une do te mbyllem ne grila te perjetshem dhe do ta mallkoj ket bott qe se deshta e jetova kott. e till edhet kjo dashuri qe te kap ne femiri nese me ty nuk jetoj do te mallkoj jeten qe po jetojj te dua te duaa dhe do tetete dua gjithmon por shpresoj qe nje ditt edhe ti do te me thuash TE DUA
nese ndonjeher do ta kuptosh sa lotin kam derdhur per ty do te verbohen ata sy ateher do ta kuptosh se te dua vetem ty te gjith lumenjet i kalova per te ardhur tek ti e ne mes te rruges gjeta nje vetmi....me lendove pa mass dhe zemra ime pa ty do tme plass ahhh sikur te mos egzistoja fare ne ket bott se gjdo gje qe bej per ty eshte e kot por nje gje mos e harrro se ti mua nuk me donn dhe nuk don te jemi bashk e une do te mbyllem ne grila te perjetshem dhe do ta mallkoj ket bott qe se deshta e jetova kott. e till edhet kjo dashuri qe te kap ne femiri nese me ty nuk jetoj do te mallkoj jeten qe po jetojj te dua te duaa dhe do tetete dua gjithmon por shpresoj qe nje ditt edhe ti do te me thuash TE DUA
rri ulur pran dritares ,jasht filloi te bjer shi ,kam menduar shum per ty keto dit mund te then se me mungon shum .sa shum mendime me vijn ne kok dhe sille rrotull eshte kujtimi yt shpesh me duket se do te hysh ne der me buzqeshjen tende si te mos kishe ikur kurr . e di mir nje gje faji dhe pendimi me ndjekin . Perse ... perse nuk te thash sa shum te doja?
Sot je shum larg meje, deshiroj shum te merrja doren tende dhe te ulesha bashk me ty ,pa then asnje fjal me goj dhe te te thosha gjithcka me zemer . Ne fakt , me jep ankth kjo largesi dhe po te mundja ne ket moment do te isha ne krahun tend ,te te thosha se je shum e nendeshishme per mu dhe te adhuroj se tepermi . Edi se pse nuk te kam than asnjeher ? pergjigja eshte e thjsht ,sepse mendoj se fjalet ishin teper . Po vuaj shum qe nga ikja jote , me dhemb ne shpirt qe nuk jam afer teje ,sepse sepse nuk te thash kurr at se sa te doja , prandaj edhe sot po e shkruaj ket leter .
Kam nevoj te qaj , te shfryhem njeher e pergjithmon . sepse ,ne qoftse vazhdoj para tjeterve te dukem se jam mir ,se asgje nuk me poepukon trishtimin qe ma le ti , do tme shkatrroj qdo dit e me shum .pse nuk kthehesh tash kam nevoj per ty .. do te isha shum i lumtur po te shihja perdit parasqyrimin tim ne syt e tu , te degjoja zerin tend teksa shqipton emrin tim , te thithja ajrin qe thit ti dhe vetem me keto do te ndihesha dhe do te siguroja qe do te ndihesha i lumtur . Ne qoft se lexon ket leter , do ta shohesh se qdo fjal e shkruar ne te eshte nje lot dhe frymarrje dashurie per ty . edhe pse kam nje bindje se ndoshta keta rreshta ske per ti lexuar kurr .
Sa mir do te ishte sikur ta kisha shkruar me par ket leter , sepse nuk do te ikja kurr pa edit sa te doja .
Sot je shum larg meje, deshiroj shum te merrja doren tende dhe te ulesha bashk me ty ,pa then asnje fjal me goj dhe te te thosha gjithcka me zemer . Ne fakt , me jep ankth kjo largesi dhe po te mundja ne ket moment do te isha ne krahun tend ,te te thosha se je shum e nendeshishme per mu dhe te adhuroj se tepermi . Edi se pse nuk te kam than asnjeher ? pergjigja eshte e thjsht ,sepse mendoj se fjalet ishin teper . Po vuaj shum qe nga ikja jote , me dhemb ne shpirt qe nuk jam afer teje ,sepse sepse nuk te thash kurr at se sa te doja , prandaj edhe sot po e shkruaj ket leter .
Kam nevoj te qaj , te shfryhem njeher e pergjithmon . sepse ,ne qoftse vazhdoj para tjeterve te dukem se jam mir ,se asgje nuk me poepukon trishtimin qe ma le ti , do tme shkatrroj qdo dit e me shum .pse nuk kthehesh tash kam nevoj per ty .. do te isha shum i lumtur po te shihja perdit parasqyrimin tim ne syt e tu , te degjoja zerin tend teksa shqipton emrin tim , te thithja ajrin qe thit ti dhe vetem me keto do te ndihesha dhe do te siguroja qe do te ndihesha i lumtur . Ne qoft se lexon ket leter , do ta shohesh se qdo fjal e shkruar ne te eshte nje lot dhe frymarrje dashurie per ty . edhe pse kam nje bindje se ndoshta keta rreshta ske per ti lexuar kurr .
Sa mir do te ishte sikur ta kisha shkruar me par ket leter , sepse nuk do te ikja kurr pa edit sa te doja .
Merisa- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 8930
Piket : 9170
Regjistruar : 26/04/2009
Mosha : 34
Vendbanimi : Ne zemren e...
Sa shumë mall, sa dëshpërim, sa vuajtje, sa shumë dashuri ndjej për ty sonte, në këtë natë e dashura ime. Sonte ëndërrat dhe kujtimet per ty i kam këtu grumbulluar në shpirtin tim në zemren time të perlotur. Më beso ndihem i vetem në këtë botë të madhe i humbur si një i huaj, ku në errësiren i harruar dhe i hidhur në nje qoshe pa skaj. Mes ëndrrash që dikur i pata, që jeta m'i ka ofruar njëher kur isha me ty, e ndjej veten të dëshiruar për pak qaste, e për pak ngrotësi, e për shumë dashuri, tani në zemren time mbretëron acari që më ngriu zemren, e bëri akullë! Sonte shoh një dorë që s'më bindet, shoh dy sy që të kerkojn, ty e dashura ime dhe ndjej një zemër që ndoshta s'më përket mua, ndjej dashuri që më përbin krejt trupin dhe pastaj shpirtin, mendimin, gjakun, nervat dhe çdo qelizë të qenies time. Ti ndoshta imagjinon çdo të thot të duash dikend në heshtje, në këtë largësi të mallkuar, të mendosh dhe të kalosh ditët përgjysëm. Të jetosh çdo çast kur një pjesë e qenies tënde jeton larg dhe aq më keq kur e di që s'të përket aspak. E ç'rëndësi ka për mua, veç ekzistencës tënde. Vetem njëher të jem me ty të qendroja një minutë, atëher e kisha lutur zotin që të vjenë dhe le të më merr në atë botën tjeter sepse asaj bote i takoj pa ty !!!! Eh, sa e sa orë e ditë më ikin duke të menduar ty, netëve përpilitem dhe ndjej shtërngimin në zemër lotët më rrjedhin pa pushim deri sa bien rrezet e diellit mbi dritaret e dhomes sime, atëher lotët teren nga ngrohtesia e rrezeve mbi fytyren time. Fytyra jote trazon çdo gjë në shpirtin tim, më ngacmon fantazinë. Ngado që po i hedhi syt më duket se të shoh, shoh atë buzëqeshjen tënde magjepsëse ato buzë të ëmbla, ata sy të shkruar. Ngado që e hedh dorën të parfytyroj se të prek. I prek ato flokë tua të gjata, atë trup të bukur mendoj se jam i ulur mbi prehërin tënd dhe ngadalë më perkëdhel. Ç'ti bëj tani shpirtit që të do pranë dhe s'të ka... ohhhh ZOT SI NUK ERDHE TË MA MARRESH KËTË SHPIRT QË TË MOS VUAJ MË Ç'ti bëj zemrës që brenda saj qëndron vetëm ti? Ti që je e vetmja rrënjë e mbijetesës së saj! Ç'ti bëj syve që ndjejnë mall e duan të t'shohin dhe derdhin vetëm lot pa ndalë! Ç'ti bëj vetes sime që është dashuruar marrëzist pas teje? Jam unë që të thërras me zë te shurdhër dhe vuaj brenda vetes këtë dashuri. TË DUA me shpirt. E dashuruar si sot do të mbetem pas teje përgjithmonë. Dhe nëse kam lënë diçka tek ti, një ndjenjë të vogel dashurie apo respekti, të lutem mbroje, mos e fshij nga kujtesa jote. Unë do të dua deri në përjetësi vetëm ty dhe këtë fjalë do ta mbylli brenda në shpirtin dhe kurrë s'do ta tradhëtoj veten time. Nësë do të më marr malli për ty do ta gjej, ta shuaj në skutat e kujtimeve të mija që i ruaj të pastra. | |||
Do i bie sa me shkurt, sepse e di qe te shkruash ndjenjat eshte e pamundur, por un po mundohem ti pershkruaj, si te thuash po u bej nje skic.
Dhe gjithcka eshte per ty, jo per vajzat, apsolutisht jo, por vec per ty.
Kam njohur plot, natyra ime ka afruar aq shum sa jam merzitur nga falsifiteti, idiotesia, kotesia dhe plot gjera te kesaj natyre. Jam ndjer aq keq sa qe vetem kam pohur, duke tundur koken a dicka te till qe ato te mendonin se kishin vemenjen time, genjeshter ! Qe te gjitha njesoj, te njejtat gjera, te njejtat biseda te lodhshshme dhe monotone. Buzeqesh se duhet, per mirsjellje se sa si reagim. E di qe eshte shum falsifitet por ske ci ben, duhet te kerkosh qe te gjesh apo jo ? Dhe un kete po beja deri ne momentin qe shikimi im u thye ne bebet e kafta, pastaj lehtas rreshkiti ne floket kacurrela. Dhe mendova se ishte dicka kalimtare, si ato rete pas shiut te mbasditet por jo. Gabohesha. Ishte ndryshe, shume ndryshe. Bera cmos qe te te bija sado pak ne sy, ose te gjeja mundesine qe te flisja me ty. Nuk e simpatizoj menyren e nje te treti ne nje njohe prandaj mundohesha duke ber gjera te tilla. Ishte e pshmangshme, ti s’reagoje. Mundesia me afert ishte menyra qe asnjeher sme ka pelqyer,i treti i pashmangshem, jo per gje por me duket si te shohesh nepermjet nje pasqyre .Megjithse e adhuron pamjen perseri duhet ta shohesh nepermjet nje pasqyre qe se di a eshte fat apo thjesh rasesi qe u ndodh prane.
Gjithsesi ndjenjat e mia linden nga pershtypja qe kisha per ty, megjithse ste njihja. Te pyesesh sot per nje mendim per nje person eshte si ta shohesh boten nga kendveshtrime te ndryshme prandaj un se bera. Vendosa te te njihja. Mendoja se ndoshta pershtypjet sdo perputheshin me realitetin, por te dyja ishin nje. Dhe ajo qe un po kerkoja prej kohesh, ishte fare prane. Njeriu kur finalizon dicka qe i ka kushtuar shum kohe reagon keq, ndoshta sepse eshte i pa pergaitur. Dhe un isha i till. Por sdoja te te humbisja, sdo ja beja kete te keqe vetes. Por ti je kaq e mir sa un perpara teje vec belbezoja, fjalet me dukeshin pa kuptim, jo te nivelit tend. Ti je kaq e drejt, mendimet e tua jene si kristal, buzeqeshja jote rrezaton vetem miresi. Dhe un u marrosa, gabimi im qe e shpreha aq shpejt, por ky jam un, i shpejtuar si gjithmon.
Pastaj shikimi jot me turbullon, fytyra jote eshte engjellore, por megjithse sme vjen mir qe e pranoj por kur ti buzeqeshje ,bota eshte e imja. Dhe mbi te vetem ne te dy, se di por keshtu me dukesh mua, ndoshta do te qeshesh, por un keshtu ndihesha. Dhe ironia me e madhe ishte se sapo filloja te te thosha dicka s’mundesha ta perfundoja. Por pak a shum e perfundova ate qe kisha ne zemer, aspak ne menyren qe un deshiroja por gjithsesi arrita atje ku zemra ime kishte koh qe e enderronte. Spo them, dhe pranoj se rrethanat ishin ne disfavorin tim, prandaj dhe pritja jote me turbollonte. Nuk mundesha pa te par, nuk mund te te rrija pa te kujtuar, e then me bukur doja qe cdo cast te isha me ty. Por po te merzisja dhe e kuptova kete, sinqerisht them se i kuptoj gabimet por smunda ti shmang. Ta dish se fajtore per kete ishe ti, ti ishe qe me bere aq shum per vete ,ti ishe ajo qe vetem me nje shikim mund te ngrije pesh ndjenat e mija. Dhe un si te thuash isha viktima ne kuptimin e mir te fjales. Por un vazhdoja dhe u bera skllav i ndjenjave, ndaj vendosa te te kaloja pak koh larg teje, se ndoshta do me kalonte, se ndoshta fajin e kishin ato dite qe ishin aq kuptimplote per mua. Dhe them se koha vret dashurit e vogla dhe forcon ato te medhajat. Dhe ky ishte perfundimi , te dua aq shum saqe koha s’beri gje tjeter vecse I kristalizoj ndjenjat e mia. Nuk i vrau por u dha fuqi, nuk i zbeu por i zbukuroji, nuk i pakesoj por i shtoji. Dhe un akoma vazhdoj te vazhdoj te jem i cmendur pas teje. Gjithmon kam kerkuar idealen ,por kerkimet e mia ndaluan sepse idealen e gjeta. Je ti, kur dal perpara pasqyres shembellimi im je ti. Te pakten ajo pasqyra ime keshtu me tregon mua. Shihemi rrall, megjithse dua te te shoh me shpesh. Dua mos te te ket cast qe te na ndaj. Dikur tekstin e kengeve qe ti pelqeje un se kuptoja, sot i di permendesh, dhe ky eshte ndryshmi im. Duhet te te kuptoj dhe do ta bej me cdo kusht, te prmtoj. Je gjithca qe kam, te lutem behu pjes e jetes sime. Lejome te te behem dhe un pjese e jete tende. Sdo ket lumturi me te madhe, te pakten nga ana ime
Dhe gjithcka eshte per ty, jo per vajzat, apsolutisht jo, por vec per ty.
Kam njohur plot, natyra ime ka afruar aq shum sa jam merzitur nga falsifiteti, idiotesia, kotesia dhe plot gjera te kesaj natyre. Jam ndjer aq keq sa qe vetem kam pohur, duke tundur koken a dicka te till qe ato te mendonin se kishin vemenjen time, genjeshter ! Qe te gjitha njesoj, te njejtat gjera, te njejtat biseda te lodhshshme dhe monotone. Buzeqesh se duhet, per mirsjellje se sa si reagim. E di qe eshte shum falsifitet por ske ci ben, duhet te kerkosh qe te gjesh apo jo ? Dhe un kete po beja deri ne momentin qe shikimi im u thye ne bebet e kafta, pastaj lehtas rreshkiti ne floket kacurrela. Dhe mendova se ishte dicka kalimtare, si ato rete pas shiut te mbasditet por jo. Gabohesha. Ishte ndryshe, shume ndryshe. Bera cmos qe te te bija sado pak ne sy, ose te gjeja mundesine qe te flisja me ty. Nuk e simpatizoj menyren e nje te treti ne nje njohe prandaj mundohesha duke ber gjera te tilla. Ishte e pshmangshme, ti s’reagoje. Mundesia me afert ishte menyra qe asnjeher sme ka pelqyer,i treti i pashmangshem, jo per gje por me duket si te shohesh nepermjet nje pasqyre .Megjithse e adhuron pamjen perseri duhet ta shohesh nepermjet nje pasqyre qe se di a eshte fat apo thjesh rasesi qe u ndodh prane.
Gjithsesi ndjenjat e mia linden nga pershtypja qe kisha per ty, megjithse ste njihja. Te pyesesh sot per nje mendim per nje person eshte si ta shohesh boten nga kendveshtrime te ndryshme prandaj un se bera. Vendosa te te njihja. Mendoja se ndoshta pershtypjet sdo perputheshin me realitetin, por te dyja ishin nje. Dhe ajo qe un po kerkoja prej kohesh, ishte fare prane. Njeriu kur finalizon dicka qe i ka kushtuar shum kohe reagon keq, ndoshta sepse eshte i pa pergaitur. Dhe un isha i till. Por sdoja te te humbisja, sdo ja beja kete te keqe vetes. Por ti je kaq e mir sa un perpara teje vec belbezoja, fjalet me dukeshin pa kuptim, jo te nivelit tend. Ti je kaq e drejt, mendimet e tua jene si kristal, buzeqeshja jote rrezaton vetem miresi. Dhe un u marrosa, gabimi im qe e shpreha aq shpejt, por ky jam un, i shpejtuar si gjithmon.
Pastaj shikimi jot me turbullon, fytyra jote eshte engjellore, por megjithse sme vjen mir qe e pranoj por kur ti buzeqeshje ,bota eshte e imja. Dhe mbi te vetem ne te dy, se di por keshtu me dukesh mua, ndoshta do te qeshesh, por un keshtu ndihesha. Dhe ironia me e madhe ishte se sapo filloja te te thosha dicka s’mundesha ta perfundoja. Por pak a shum e perfundova ate qe kisha ne zemer, aspak ne menyren qe un deshiroja por gjithsesi arrita atje ku zemra ime kishte koh qe e enderronte. Spo them, dhe pranoj se rrethanat ishin ne disfavorin tim, prandaj dhe pritja jote me turbollonte. Nuk mundesha pa te par, nuk mund te te rrija pa te kujtuar, e then me bukur doja qe cdo cast te isha me ty. Por po te merzisja dhe e kuptova kete, sinqerisht them se i kuptoj gabimet por smunda ti shmang. Ta dish se fajtore per kete ishe ti, ti ishe qe me bere aq shum per vete ,ti ishe ajo qe vetem me nje shikim mund te ngrije pesh ndjenat e mija. Dhe un si te thuash isha viktima ne kuptimin e mir te fjales. Por un vazhdoja dhe u bera skllav i ndjenjave, ndaj vendosa te te kaloja pak koh larg teje, se ndoshta do me kalonte, se ndoshta fajin e kishin ato dite qe ishin aq kuptimplote per mua. Dhe them se koha vret dashurit e vogla dhe forcon ato te medhajat. Dhe ky ishte perfundimi , te dua aq shum saqe koha s’beri gje tjeter vecse I kristalizoj ndjenjat e mia. Nuk i vrau por u dha fuqi, nuk i zbeu por i zbukuroji, nuk i pakesoj por i shtoji. Dhe un akoma vazhdoj te vazhdoj te jem i cmendur pas teje. Gjithmon kam kerkuar idealen ,por kerkimet e mia ndaluan sepse idealen e gjeta. Je ti, kur dal perpara pasqyres shembellimi im je ti. Te pakten ajo pasqyra ime keshtu me tregon mua. Shihemi rrall, megjithse dua te te shoh me shpesh. Dua mos te te ket cast qe te na ndaj. Dikur tekstin e kengeve qe ti pelqeje un se kuptoja, sot i di permendesh, dhe ky eshte ndryshmi im. Duhet te te kuptoj dhe do ta bej me cdo kusht, te prmtoj. Je gjithca qe kam, te lutem behu pjes e jetes sime. Lejome te te behem dhe un pjese e jete tende. Sdo ket lumturi me te madhe, te pakten nga ana ime
Sonte po vuaj per ty se di pse ike pse u trete pse me le ne vetmi ti je i vetmi qe ta fala dashurin pse ike pse as lamtumir s me the...
=Me nje puthje ma more zemren me nje tradhti ma helmove jeten si u bere aq i p ashpirt si ma helmove jeten me le ne vetmi por zoti esht i madh e aj me ndihmon ndoshta ne amshim ne dy na bashkon prind e mi na ndan por as at a zoti s do i lejon t jetojn ne paqe me gzime e harmoni se me ndan mu nga ty.....
-Po e pyes vehten pse i degjova prind e mi e u ndava nga ty tani edhe do martohna do bej femi po kut do i mbyll syt mendja gjitheher me rrin tek ty se do te dua gjithnji vetem ty ..per zemren tem
=Me nje puthje ma more zemren me nje tradhti ma helmove jeten si u bere aq i p ashpirt si ma helmove jeten me le ne vetmi por zoti esht i madh e aj me ndihmon ndoshta ne amshim ne dy na bashkon prind e mi na ndan por as at a zoti s do i lejon t jetojn ne paqe me gzime e harmoni se me ndan mu nga ty.....
-Po e pyes vehten pse i degjova prind e mi e u ndava nga ty tani edhe do martohna do bej femi po kut do i mbyll syt mendja gjitheher me rrin tek ty se do te dua gjithnji vetem ty ..per zemren tem
Filloj te shkruaj kujtiminper ty sot me mbushen me lot isha shum i lumtur ditet qe i kalova me ato dit vere te bukra te doja me shum se qdo gje jet gjithqka qe egzistone ne zemren edhe shpirtin tim ishe vtem ty harova edhe veten per ty kaluam plot 8 muaj se bashku ishin ditet me te lumtura te jetes time po nuk e dija se kto dit do te me sjellnin vuajtje e lendim ne zemren time mallkuar qoft 10 shkurti dita kur te pash me tjetrin qe 1 muaj e disa dit smund ta mar veten me del ne gjum me kujtohesh pa dashur rjellin lot spo mundem te duroj me spo mundem te vazhdoj jeten paty kam frik se do qmendem se para syve me del fytyra jotre zgjohem ne mengjes me shkonmendja tek ti aromen e trupit tend ende e ndjej e filloj te qaj si femi jami tash kjo vuajtje me shatroijami shtrir ne shtrat i numroj ditet e jetes sepse edhe ashtu em mir te vdes se te vazhdoj jeten pa ty e ndoshta nje dit do ta kuptosh se sa shum te kam dashur po de te jet shum von.
Te gjithe thone se dashuria zevendesohet, por nuk eshte e vertet se dashurine qe pata dhe kam per ty te asnje se kam gjet. U rritem te dy qe ne femijeri, lam shum kujtime te njeri-tjetri qe nuk do i jetojm me dhe nuk do mundemi ti harrojm. Te kam dashur ZOGU IM dhe gjithmon do te dua, me mungon aq shum sa asnjeri nuk me kupton; duke menduar per ty vetmis dhe heshtjesh i jam roberuar.Nata e 12 prillit nuk me harrohet kurre se ka qen nata qe un te jam shprehur se sa te doja ty. Vitet e bukura qe kalova me ty nuk do i harroj kurre,kam qen njeriu me i lumtur ne bote, po se kuptoj perse u treegova kaq budalla qe te lash te ikje ate dite pa te pyetur se ku. Te lutem ZoGU IM kudo qe te jesh falem dhe gjej vend ne zemren tende te me falesh mu. E di qe lash nje shenje ne zemren tende duke te lenduar, te bera te largoheshe nga un pergjithmon. Duke pritur jam me shprese se plaga jote do te sherohet dhe do te kthehesh perseri,;`e di qe ti nuk beson ne falje se te humbet besimi.....
(Une)
Rendesi ka qe e ke kuptuar po mua te me harrosh se dashuria qe ishte per ty dikur ne zemren tende nuk e ndiej dot me. Kur te te shoh do te buzeqesh, po qe te futesh ne zemren time me nuk te le...........
(Une)
Rendesi ka qe e ke kuptuar po mua te me harrosh se dashuria qe ishte per ty dikur ne zemren tende nuk e ndiej dot me. Kur te te shoh do te buzeqesh, po qe te futesh ne zemren time me nuk te le...........
Nuk po te shkruaj per te te thene se te dua shume,jo as per te t'thene
se per ty po derdh lot ne keto momente , ajo qe sot me shtyn te
shkruaj eshte malli qe kam per ty ,vertet ne keto momente po ndjej
mall , edhe perse nuk kam ndjenje dashurie...!!! mallin e
respektoj, respekti per ty eshte e vetmja qe me ka mbetur brenda
meje dhe nuk po dua ta zhduk, dhe malli ne keto momente nuk po me
ler vertet te qete, sot me erdhen ne mendje kujtimet dhe endrrat qe
thelle i kam varrosur ne shpirt, ato miliona endrrat qe vertete kane
kohe qe kane filluar te treten , por sot vetem malli po me shtyn te
t'shkruaj me ben qe te bashkoj edhe nje here si nje mikeshe te vjeter qe
kurre nuk arrita t'ia hap vertet zemren ,
e vetmja ndjenje qe vertet per ty nuk e kam shuar eshte respekti, po
sot... kjo ndjenja po me con ne mallin qe kam per ty , malli qe kam
per ty t'pare dhe te t'shtrengoj nje here fort pas vetes ,dhe te
ulem me ty ne nje tavoline kafeneje si nuk do kur dhe te bej
muhabet per kohen kur nuk kemi folur ne telefon...?, dhe per te kaluar
disa caste te bukura bashke thjeshte si miq te vjeter,
Dhe ndersa u ktheva me fytyre nga muri me dolen dy pika loti nga syt
e mi, nuk e kuptova perse po qaja po vetem kur lotet me pikuan ne
kafe kuptova se ishin duke bere rrugen e tyre qe kishim kohe pa e
bere , vetem ajo ndjenje e mallit me beri te shpalos edhe nje here
tere kohen , eja dhe me te te jap lumturi o zemer,
do ishim nje trup qe rrezohej nga djelli e ndricohej nga hena,
shikoheshim por nuk shiheshim ,verbimi bie si nje hije e zeze - trishtim,
zemra ndjen puthjen e zjarrte qe valonte ne endrren e
Majit, ajo enderr me beri qe te jetoj me ty aty ku askush nuk
dinte ku jemi do ta ndjenja kraharorin tend , aty kur mund te
shikosha jeten ne syt e tu ,perse shkove me enderren , mbeta ne
kujtimin zemra me thote "SE TE DUA" - duhet dikur ta kuptojne se
kemi lindur per njeri-tjetrin kujtoj zerin tend andjej ate ngrohtesi
nuk e di a te pelqen per inteligjentin qe une mendoj apo jo .
sikur te ndodhte pikerisht keshtu ,as e para dhe as e fundit
se per ty po derdh lot ne keto momente , ajo qe sot me shtyn te
shkruaj eshte malli qe kam per ty ,vertet ne keto momente po ndjej
mall , edhe perse nuk kam ndjenje dashurie...!!! mallin e
respektoj, respekti per ty eshte e vetmja qe me ka mbetur brenda
meje dhe nuk po dua ta zhduk, dhe malli ne keto momente nuk po me
ler vertet te qete, sot me erdhen ne mendje kujtimet dhe endrrat qe
thelle i kam varrosur ne shpirt, ato miliona endrrat qe vertete kane
kohe qe kane filluar te treten , por sot vetem malli po me shtyn te
t'shkruaj me ben qe te bashkoj edhe nje here si nje mikeshe te vjeter qe
kurre nuk arrita t'ia hap vertet zemren ,
e vetmja ndjenje qe vertet per ty nuk e kam shuar eshte respekti, po
sot... kjo ndjenja po me con ne mallin qe kam per ty , malli qe kam
per ty t'pare dhe te t'shtrengoj nje here fort pas vetes ,dhe te
ulem me ty ne nje tavoline kafeneje si nuk do kur dhe te bej
muhabet per kohen kur nuk kemi folur ne telefon...?, dhe per te kaluar
disa caste te bukura bashke thjeshte si miq te vjeter,
Dhe ndersa u ktheva me fytyre nga muri me dolen dy pika loti nga syt
e mi, nuk e kuptova perse po qaja po vetem kur lotet me pikuan ne
kafe kuptova se ishin duke bere rrugen e tyre qe kishim kohe pa e
bere , vetem ajo ndjenje e mallit me beri te shpalos edhe nje here
tere kohen , eja dhe me te te jap lumturi o zemer,
do ishim nje trup qe rrezohej nga djelli e ndricohej nga hena,
shikoheshim por nuk shiheshim ,verbimi bie si nje hije e zeze - trishtim,
zemra ndjen puthjen e zjarrte qe valonte ne endrren e
Majit, ajo enderr me beri qe te jetoj me ty aty ku askush nuk
dinte ku jemi do ta ndjenja kraharorin tend , aty kur mund te
shikosha jeten ne syt e tu ,perse shkove me enderren , mbeta ne
kujtimin zemra me thote "SE TE DUA" - duhet dikur ta kuptojne se
kemi lindur per njeri-tjetrin kujtoj zerin tend andjej ate ngrohtesi
nuk e di a te pelqen per inteligjentin qe une mendoj apo jo .
sikur te ndodhte pikerisht keshtu ,as e para dhe as e fundit
Sa shumë mall, sa dëshpërim, sa vuajtje, sa shumë dashuri ndjej për ty sonte, në këtë natë e dashura ime. Sonte ëndërrat dhe kujtimet per ty i kam këtu grumbulluar në shpirtin tim në zemren time të perlotur. Më beso ndihem i vetem në këtë botë të madhe i humbur si një i huaj, ku në errësiren i harruar dhe i hidhur në nje qoshe pa skaj. Mes ëndrrash që dikur i pata, që jeta m'i ka ofruar njëher kur isha me ty, e ndjej veten të dëshiruar për pak qaste, e për pak ngrotësi, e për shumë dashuri, tani në zemren time mbretëron acari që më ngriu zemren, e bëri akullë! Sonte shoh një dorë që s'më bindet, shoh dy sy që të kerkojn, ty e dashura ime dhe ndjej një zemër që ndoshta s'më përket mua, ndjej dashuri që më përbin krejt trupin dhe pastaj shpirtin, mendimin, gjakun, nervat dhe çdo qelizë të qenies time. Ti ndoshta imagjinon çdo të thot të duash dikend në heshtje, në këtë largësi të mallkuar, të mendosh dhe të kalosh ditët përgjysëm.Të jetosh çdo çast kur një pjesë e qenies tënde jeton larg dhe aq më keq kur e di që s'të përket aspak. E ç'rëndësi ka për mua, veç ekzistencës tënde. Vetem njëher të jem me ty të qendroja një minutë, atëher e kisha lutur zotin që të vjenë dhe le të më merr në atë botën tjeter sepse asaj bote i takoj pa ty !!!!
Eh, sa e sa orë e ditë më ikin duke të menduar ty, netëve përpilitem dhe ndjej shtërngimin në zemër lotët më rrjedhin pa pushim deri sa bien rrezet e diellit mbi dritaret e dhomes sime, atëher lotët teren nga ngrohtesia e rrezeve mbi fytyren time. Fytyra jote trazon çdo gjë në shpirtin tim, më ngacmon fantazinë. Ngado që po i hedhi syt më duket se të shoh, shoh atë buzëqeshjen tënde magjepsëse ato buzë të ëmbla, ata sy të shkruar. Ngado që e hedh dorën të parfytyroj se të prek. I prek ato flokë tua të gjata, atë trup të bukur mendoj se jam i ulur mbi prehërin tënd dhe ngadalë më perkëdhel. Ç'ti bëj tani shpirtit që të do pranë dhe s'të ka... ohhhh ZOT SI NUK ERDHE TË MA MARRESH KËTË SHPIRT QË TË MOS VUAJ MË Ç'ti bëj zemrës që brenda saj qëndron vetëm ti? Ti që je e vetmja rrënjë e mbijetesës së saj! Ç'ti bëj syve që ndjejnë mall e duan të t'shohin dhe derdhin vetëm lot pa ndalë! Ç'ti bëj vetes sime që është dashuruar marrëzist pas teje? Jam unë që të thërras me zë te shurdhër dhe vuaj brenda vetes këtë dashuri. TË DUA me shpirt.I dashuruar si sot do të mbetem pas teje përgjithmonë. Dhe nëse kam lënë diçka tek ti, një ndjenjë të vogel dashurie apo respekti, të lutem mbroje, mos e fshij nga kujtesa jote. Unë do të dua deri në përjetësi vetëm ty dhe këtë fjalë do ta mbylli brenda në shpirtin dhe kurrë s'do ta tradhëtoj veten time. Nësë do të më marr malli për ty do ta gjej, ta shuaj në skutat e kujtimeve të mija që i ruaj të pastra.
Eh, sa e sa orë e ditë më ikin duke të menduar ty, netëve përpilitem dhe ndjej shtërngimin në zemër lotët më rrjedhin pa pushim deri sa bien rrezet e diellit mbi dritaret e dhomes sime, atëher lotët teren nga ngrohtesia e rrezeve mbi fytyren time. Fytyra jote trazon çdo gjë në shpirtin tim, më ngacmon fantazinë. Ngado që po i hedhi syt më duket se të shoh, shoh atë buzëqeshjen tënde magjepsëse ato buzë të ëmbla, ata sy të shkruar. Ngado që e hedh dorën të parfytyroj se të prek. I prek ato flokë tua të gjata, atë trup të bukur mendoj se jam i ulur mbi prehërin tënd dhe ngadalë më perkëdhel. Ç'ti bëj tani shpirtit që të do pranë dhe s'të ka... ohhhh ZOT SI NUK ERDHE TË MA MARRESH KËTË SHPIRT QË TË MOS VUAJ MË Ç'ti bëj zemrës që brenda saj qëndron vetëm ti? Ti që je e vetmja rrënjë e mbijetesës së saj! Ç'ti bëj syve që ndjejnë mall e duan të t'shohin dhe derdhin vetëm lot pa ndalë! Ç'ti bëj vetes sime që është dashuruar marrëzist pas teje? Jam unë që të thërras me zë te shurdhër dhe vuaj brenda vetes këtë dashuri. TË DUA me shpirt.I dashuruar si sot do të mbetem pas teje përgjithmonë. Dhe nëse kam lënë diçka tek ti, një ndjenjë të vogel dashurie apo respekti, të lutem mbroje, mos e fshij nga kujtesa jote. Unë do të dua deri në përjetësi vetëm ty dhe këtë fjalë do ta mbylli brenda në shpirtin dhe kurrë s'do ta tradhëtoj veten time. Nësë do të më marr malli për ty do ta gjej, ta shuaj në skutat e kujtimeve të mija që i ruaj të pastra.
I shkruaj zemres qe mundohem ta pervetesoj atij te cilit dashurin qe kam ndaj tij nuk din ta kuptoj
edhe pse thone se koha hakmerret me harres dashuria ime per ty kurr nuk do te vdes
dhimbje e madhe per mua do te ishte ti harroj ditet me te lumtura te jetes sime.
sbesoi se do te lendohesh shume,ti ende se din q'eshte dashuria,ndaj smunde ta kuptoje prushin
e ndjenjave te mia.edhe pse je larg edhe pse je larguar me sy nuk te shoh por me zemer te dua
po te pre sme vuajtje e me vaj,dashurin tone ne zemer e mbaj!
kur mbi varrin tim te filloj punimi,kur mbi koken time te filloj vajtimi,kur mbi varrin tim vendohet
kurora,ateher dije I dashur se per jete te harrova
ne kete nate te qete pran dritares qendroj,shiqoje yjet ne qiell dhe vetem per ty mendoj
nuk me duhet kjo jete nuk me duhet kjo rini,kur ste kam afer meje…gjithmone do te vuaj per ty
dashuri,dashuri nuk thuhet kot fillon me puthje mbaron me lot.dhe nese kam lene diqka tek ti,
nje ndjene te vogel dashurie apo respekti,te lutem mbroje mos e fshij nga kujtesa e jote.
shume e rende jeta pa ty,sme ndalen lotet ne sy
zemrat tona me s'bashkohen as keto plage me nuk sherohen.
nese keta rreshta I lexon dhe shkrimin tim e dikton,vetem ne mua pak mendon dhe e din se zemra
ime ende te don…
s'kam besuar se me ike si era,s'kam menduar te jetoj pa ty,s'besoi se erdhi pranvera deri sa
s'pushojn ete lotojne keta sy
s'arrija te kuptoja pse kaq shume te doja.nuk e kuptoja pse nuk flija dhe ne shtrat mendoja.
per ty I dashur shume po mendoj dhe as nje qast nuk mund te harroj.pse keshtu po ndodh
as vet spo kuptoj,ndoshta bukuria jote aq shume po me terheq sa per ty mund te fali edhe kete
jete,nje dite kur te zgjohesh mos lag syte me lot dikush qe te tregon qe s'jam me ne kete bote
mos pyet si vdiqa por pyet si jetova si me kaluan ditet e fundit qe pa ty I kalova.me premtove se
gjithnje vo te jesh pran meje.gjithmon do ti mabj mend kujtimet qe I krijuam se bashku
kisha dashur qe kurr mos te perfundojne ato dite.edhe nese kurr nuk me thua se me don edhe nese
kurr nuk me fol edhe nese me thu shko ne RR.S te une mbetesh qysh je kan qe nga biseda
e pare qe kemi bere…
edhe kenga e bilbilit pa ty me vuket vaj,edhe kur gezohem pa ty me vije te qaj
edhe pse ike nga jeta ste ndaj! kujtimet me ty ne zemer I mbaj
dashuria ime per ty do te mbaroj ateher kur nje piktor I verber do te arrije te pikturoj zhurmen,
e nje petali trendafili qe bie mbi toke ngadale.
eshte e pamundur te mos perendon dilelli,kur egziston nata
eshte e pamundur te jetojne njerzit gjithmone kur egziston vdekja
eshte e pamundur te mos dashuroj kur egziston ti
a t'kujtohet ajo nate,ajo nate e ftohte ,kur me le I dahsur duke qajte me lot
mbaje fjalen e dashurise kurr mos harro beshu besnik dhe gjithmon beso.por prej dites qe s'te pash
prej dites qe ti shkove,une per ty mendoj por ti em harrove
qka te shkruaj kur skam as fjale nuk kam as zemer te gjitha ti kam fale
edhe pse thone se koha hakmerret me harres dashuria ime per ty kurr nuk do te vdes
dhimbje e madhe per mua do te ishte ti harroj ditet me te lumtura te jetes sime.
sbesoi se do te lendohesh shume,ti ende se din q'eshte dashuria,ndaj smunde ta kuptoje prushin
e ndjenjave te mia.edhe pse je larg edhe pse je larguar me sy nuk te shoh por me zemer te dua
po te pre sme vuajtje e me vaj,dashurin tone ne zemer e mbaj!
kur mbi varrin tim te filloj punimi,kur mbi koken time te filloj vajtimi,kur mbi varrin tim vendohet
kurora,ateher dije I dashur se per jete te harrova
ne kete nate te qete pran dritares qendroj,shiqoje yjet ne qiell dhe vetem per ty mendoj
nuk me duhet kjo jete nuk me duhet kjo rini,kur ste kam afer meje…gjithmone do te vuaj per ty
dashuri,dashuri nuk thuhet kot fillon me puthje mbaron me lot.dhe nese kam lene diqka tek ti,
nje ndjene te vogel dashurie apo respekti,te lutem mbroje mos e fshij nga kujtesa e jote.
shume e rende jeta pa ty,sme ndalen lotet ne sy
zemrat tona me s'bashkohen as keto plage me nuk sherohen.
nese keta rreshta I lexon dhe shkrimin tim e dikton,vetem ne mua pak mendon dhe e din se zemra
ime ende te don…
s'kam besuar se me ike si era,s'kam menduar te jetoj pa ty,s'besoi se erdhi pranvera deri sa
s'pushojn ete lotojne keta sy
s'arrija te kuptoja pse kaq shume te doja.nuk e kuptoja pse nuk flija dhe ne shtrat mendoja.
per ty I dashur shume po mendoj dhe as nje qast nuk mund te harroj.pse keshtu po ndodh
as vet spo kuptoj,ndoshta bukuria jote aq shume po me terheq sa per ty mund te fali edhe kete
jete,nje dite kur te zgjohesh mos lag syte me lot dikush qe te tregon qe s'jam me ne kete bote
mos pyet si vdiqa por pyet si jetova si me kaluan ditet e fundit qe pa ty I kalova.me premtove se
gjithnje vo te jesh pran meje.gjithmon do ti mabj mend kujtimet qe I krijuam se bashku
kisha dashur qe kurr mos te perfundojne ato dite.edhe nese kurr nuk me thua se me don edhe nese
kurr nuk me fol edhe nese me thu shko ne RR.S te une mbetesh qysh je kan qe nga biseda
e pare qe kemi bere…
edhe kenga e bilbilit pa ty me vuket vaj,edhe kur gezohem pa ty me vije te qaj
edhe pse ike nga jeta ste ndaj! kujtimet me ty ne zemer I mbaj
dashuria ime per ty do te mbaroj ateher kur nje piktor I verber do te arrije te pikturoj zhurmen,
e nje petali trendafili qe bie mbi toke ngadale.
eshte e pamundur te mos perendon dilelli,kur egziston nata
eshte e pamundur te jetojne njerzit gjithmone kur egziston vdekja
eshte e pamundur te mos dashuroj kur egziston ti
a t'kujtohet ajo nate,ajo nate e ftohte ,kur me le I dahsur duke qajte me lot
mbaje fjalen e dashurise kurr mos harro beshu besnik dhe gjithmon beso.por prej dites qe s'te pash
prej dites qe ti shkove,une per ty mendoj por ti em harrove
qka te shkruaj kur skam as fjale nuk kam as zemer te gjitha ti kam fale
TY ENGJULLI IM....
E thelluar në heshtjen misterioze rri pranë dritares dhe shikojë natyrën.Asgjë nuk më tërheq as pamja e bukur e natyrës e asgjë tjetër....
Lumturia,kënaqësia,gëzimi im janë shuar.
Ti tani je larg meje,shkove në një botë të pa kthim,në botën e amshimit ENGJULLI IM....
Që dita kur ike ti,nuk më janë terur lotët.Më thanë se një ditë do të më kaloj e tërë kjo dhe do të kem vetëm në kujtime dhe në ëndërra,por joo unë edhe sot mbas 5muaj nuk po mundem ta bind vetën se ti më "ENGJULLI IM" nuk bën pjesë në mesin e të gjallëve,por as i vdekur jooo sepse nga zemra ime dhe nga mendja ime nuk do të shlyej për jetë e mot....
Kaluan ditë,javë,javët u bëhen muaj e muajt do të bëhen vite dhe unë ende do të qaj për ty "ENGJULLI IM"....
Shumë plane për të ardhmen ishin të lidhura me ty.Ato u shuan por dashuria dhe kujtimi i qdo gjëje sa ishim bashkë do të jenë të përjetshme.....
Goditës qe lajmi i zi,që më erdhi.Humba dashurinë time te vetme.S'kam fjalë ta përshkruaj dhimbjen për humbjen tënde....!
Ajo është thellë,shumë thellë në zemrën time....
Ti jeton në zemrën time dhe do të më mungosh shumë derisa një ditë të takohemi sërish "ENGJULLI IM".....
E thelluar në heshtjen misterioze rri pranë dritares dhe shikojë natyrën.Asgjë nuk më tërheq as pamja e bukur e natyrës e asgjë tjetër....
Lumturia,kënaqësia,gëzimi im janë shuar.
Ti tani je larg meje,shkove në një botë të pa kthim,në botën e amshimit ENGJULLI IM....
Që dita kur ike ti,nuk më janë terur lotët.Më thanë se një ditë do të më kaloj e tërë kjo dhe do të kem vetëm në kujtime dhe në ëndërra,por joo unë edhe sot mbas 5muaj nuk po mundem ta bind vetën se ti më "ENGJULLI IM" nuk bën pjesë në mesin e të gjallëve,por as i vdekur jooo sepse nga zemra ime dhe nga mendja ime nuk do të shlyej për jetë e mot....
Kaluan ditë,javë,javët u bëhen muaj e muajt do të bëhen vite dhe unë ende do të qaj për ty "ENGJULLI IM"....
Shumë plane për të ardhmen ishin të lidhura me ty.Ato u shuan por dashuria dhe kujtimi i qdo gjëje sa ishim bashkë do të jenë të përjetshme.....
Goditës qe lajmi i zi,që më erdhi.Humba dashurinë time te vetme.S'kam fjalë ta përshkruaj dhimbjen për humbjen tënde....!
Ajo është thellë,shumë thellë në zemrën time....
Ti jeton në zemrën time dhe do të më mungosh shumë derisa një ditë të takohemi sërish "ENGJULLI IM".....
KTHEHU
Përsëri në këtë natë ndjehem e vetmuar,dikush ma ngulfat frymën.Qielli ka ngjyrën
e fjalëve boshe.Lotët më pikonin pa rreshtur,zemra kërkonte dashurinë
e humbur,kërkonte realitet me vështirësi dhe mospërfillje,por së paku le të jetë realitet.
Fillova t’i numëroj yjet që rrinin të zymur në brendi të qiellit,por ngadalë ata filluan
të zhduken.Tik-taku i orës ishte instrument i vetëm në veshët e mi,por dhe ajo nuk
më tregonte të vërtetën.Kishte filluar të agonte mëngjesi e ora më tregonte mesnatë.
Dora ime zgjatej si lypëse saherë që të takoja,e ti nuk ofrove mëshirë për mua.Të
desha aq shumë,jeta ime ishe ti.Të prita ditë të tëra se mos vallë do të ktheheshe përsëri
tek unë.I numërova muajt,vitet..por ti as që mendoje në rikthim.Të ëndërroj çdo natë,
vetëm ëndërra është vend takimi i vetëm për ne të dy,e ëndërra këtë natë u zhduk.
Të dua…më beso.Unë smundem pa ty.Vallë,është kaq e rëndë të më falësh dashuri?S’të
kërkoj asgjë më shumë.Dua të jemi bashk ashtu siç ishim dikur,të ndjej përqafimin tënd,
puthjen tënde..I dua ata duar që shtrëngonin fort duart e mia që dridheshin saherë që isha
me ty.Dua zemrën tënde,më mungon..pa ty jam asgjë.Tani të falë shpirtin duke imituar të
vdekurin,e ti po më ofron trëndafila të vyshkur që në brendi të saj shkruan:”Më HARO,,...
Në këtë çast nata sipër meje e lëshoi perden e saj të zezë,shoh pa pasur sy,qeshi duke
qarë.O Zot,unë jam rob i dëshpërimit,por faj nuk kam!Kush ka parë që viktima të qajë
nga dashuria për vrasësin e saj?Humbasem!Mbytem!Vdes!Po zhdukem nga kjo botë
me bore,nën kumbana heshtjeje.Ti më thua “largohu,, e unë të lutem si fëmi.Jam
poezi e pashprehur për zemrën tënde.Emrin tënd po e përmend por s’po mund t’a
thëras.Je aq larg.,nuk mundem të të harrojë kurrë.Të lutem kthehu,kthehu edhe në qoftë
se ajo ditë do të jetë pas shumë vitesh,kthehu edhe sikur të jetë shumë vonë.Unë do të
pres derisa Zoti më dhuron jetë.E nëse unë kam vdekur,eja mbi varrin tim dhe mbi
të më thuaj Të DUA.Nën dheun e zi,nën sandëkun që trupi im do të jetë I mbuluar,
ndoshta do të të dëgjoj,dije se vetëm atëherë do të prehem e qetësuar.E nëse në atë
çast fillon shiu,dije se janë lotët e mi nga gëzimi.Kthehu…
Përsëri në këtë natë ndjehem e vetmuar,dikush ma ngulfat frymën.Qielli ka ngjyrën
e fjalëve boshe.Lotët më pikonin pa rreshtur,zemra kërkonte dashurinë
e humbur,kërkonte realitet me vështirësi dhe mospërfillje,por së paku le të jetë realitet.
Fillova t’i numëroj yjet që rrinin të zymur në brendi të qiellit,por ngadalë ata filluan
të zhduken.Tik-taku i orës ishte instrument i vetëm në veshët e mi,por dhe ajo nuk
më tregonte të vërtetën.Kishte filluar të agonte mëngjesi e ora më tregonte mesnatë.
Dora ime zgjatej si lypëse saherë që të takoja,e ti nuk ofrove mëshirë për mua.Të
desha aq shumë,jeta ime ishe ti.Të prita ditë të tëra se mos vallë do të ktheheshe përsëri
tek unë.I numërova muajt,vitet..por ti as që mendoje në rikthim.Të ëndërroj çdo natë,
vetëm ëndërra është vend takimi i vetëm për ne të dy,e ëndërra këtë natë u zhduk.
Të dua…më beso.Unë smundem pa ty.Vallë,është kaq e rëndë të më falësh dashuri?S’të
kërkoj asgjë më shumë.Dua të jemi bashk ashtu siç ishim dikur,të ndjej përqafimin tënd,
puthjen tënde..I dua ata duar që shtrëngonin fort duart e mia që dridheshin saherë që isha
me ty.Dua zemrën tënde,më mungon..pa ty jam asgjë.Tani të falë shpirtin duke imituar të
vdekurin,e ti po më ofron trëndafila të vyshkur që në brendi të saj shkruan:”Më HARO,,...
Në këtë çast nata sipër meje e lëshoi perden e saj të zezë,shoh pa pasur sy,qeshi duke
qarë.O Zot,unë jam rob i dëshpërimit,por faj nuk kam!Kush ka parë që viktima të qajë
nga dashuria për vrasësin e saj?Humbasem!Mbytem!Vdes!Po zhdukem nga kjo botë
me bore,nën kumbana heshtjeje.Ti më thua “largohu,, e unë të lutem si fëmi.Jam
poezi e pashprehur për zemrën tënde.Emrin tënd po e përmend por s’po mund t’a
thëras.Je aq larg.,nuk mundem të të harrojë kurrë.Të lutem kthehu,kthehu edhe në qoftë
se ajo ditë do të jetë pas shumë vitesh,kthehu edhe sikur të jetë shumë vonë.Unë do të
pres derisa Zoti më dhuron jetë.E nëse unë kam vdekur,eja mbi varrin tim dhe mbi
të më thuaj Të DUA.Nën dheun e zi,nën sandëkun që trupi im do të jetë I mbuluar,
ndoshta do të të dëgjoj,dije se vetëm atëherë do të prehem e qetësuar.E nëse në atë
çast fillon shiu,dije se janë lotët e mi nga gëzimi.Kthehu…
bie shi jashte ben shume ftohte por per cudi nuk e ndjej sepse prania jote me ngroh me mbush me gezim me ben qe te jem gjalle.ndoshta mendohet se ne kete moshe nuk e dime c eshte dashuria po a mund te me tregoje dikush erin e ksaj ndjenje qe ndjej per ty ti qe me ben zemren te rrah me shpejt dhe me ngadale njekohsisht me vjen keq qe nuk je afer meje qe te tregoj sa shume te dua se do te pres e se mezi pres qe te me shterndosh ne krahet e tu e me ne fund te jeni nje te du e jam e gatshme te pres e te tregoj kuptimin e fjales dashuri ....
ka koh qe vuaj nga nje semundje pa sherim prandaj shkova te mjeku qe te me jap sqarim o zoteri mjek jam e semure kam dhimbje ne zemer e di se per kete eshte vetem nje emer emri i atij qe e dashuroj dhe ne asnje menyre smund ta haroj jam munduar shoesh duke derdhur lot dhe pash perfundim por smund qe mos e dashuroj pasi qe dhimbja fare sme pushon kam ardhur te hi ne operacion ate njeri nga zemra me ma nxjer asnje gjurm te mos me lene .....por mjeku me keqardhje me tha per kete semundje sherom ska ai qe e dua sot po martohet tupanat po degjohen dua te shurdhohem qe mos i degjoj ne darsem dua te shkoj sdua ta shoh te lumtur me te sepse lumturia e tij zemren ka me ma thy te gjithe ne darsem festojne e kendojne a nuk po e shikojn se dikush vajton por ato nuk kan me e kujtu se ndoshta kur nuk e kan perjetu patjeter duhet me u largu dhendri aspak nuk me shikon se nje e pranishme ne darsem shum ka vuajtur aspak si ka interesu por fati do tja kthej ate shume keq do ta gjej........
Kujtim per ty
Jam ulur diku atje......midis kujtimve e nuk e di pse
jam kaq e haeshtur dhe e ftohte sod e nndjej se ata
me fusin ate trumbullim brenda vetes aq midis hapsires
diku, si hije njerzish qe me rrethojne e me lidhatojn hijen
e kujtimeve nder viteve,,,me ate perin qe ma dytirojn zemren
.te eci perpara duke fermuar ashtu pjes pjes uljet
e ndritjet e jets qe e kaluam te dy.Ekthej koken anash e ty
ste ndjej pran....te thot heshtje nje fajal shpirt por duahet
ta ndjesh dridherimen se ka shum per te then . e keshtu
dua te fshihen kujtimet e dashuria jon te rrisjs krahet,.......
perseri Ti hapi mbi qejell qe po mbullon vetmia tani dhe
ashtu do ndjeje te mbaje gjithnje me ty
Jam ulur diku atje......midis kujtimve e nuk e di pse
jam kaq e haeshtur dhe e ftohte sod e nndjej se ata
me fusin ate trumbullim brenda vetes aq midis hapsires
diku, si hije njerzish qe me rrethojne e me lidhatojn hijen
e kujtimeve nder viteve,,,me ate perin qe ma dytirojn zemren
.te eci perpara duke fermuar ashtu pjes pjes uljet
e ndritjet e jets qe e kaluam te dy.Ekthej koken anash e ty
ste ndjej pran....te thot heshtje nje fajal shpirt por duahet
ta ndjesh dridherimen se ka shum per te then . e keshtu
dua te fshihen kujtimet e dashuria jon te rrisjs krahet,.......
perseri Ti hapi mbi qejell qe po mbullon vetmia tani dhe
ashtu do ndjeje te mbaje gjithnje me ty
Adisa- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 1536
Piket : 1552
Regjistruar : 28/04/2009
Vendbanimi : Austri
emrin tend e shoh para syve te mi mirepo zemer nuk kam te shkruaj per dashuri syte e tu ti sho dhe te them se te dua te jemi ne zemren tende dhe ti te jesh me mua nuk kam zemer te shkruaj nuk kam zemer te flas nuk kam zemer te dashuroj me veten veten dua ta vras nuk kam zemer te sho edhe pse shum te dua dua te jem afer tejedhe afer buzve tua iku dita qe e shikoj iku nata qe kur te endrreoj iku hena iku dhe ret ik ti tradhtar me le te qet nese me ke desht me zemer mbaj emrin tim kujtim dhe kurr mos e harro se jeta me mua nuk ka barim te deshta dikur te dua edhe sod ende syt e mi per ty shum me kikojn lot te kam desht me gjith zemren do te vazhdoj te dua perjet se ti per mua ishe dashuri e vertet nese enderron timeti ti nuk e baron at her shpirti duke qare ty perjet do te kujton nese syt e mi per ty qajn pa ndal urdhero dashurin po dua ty meta fal me duket kot po flas se zemr jo nuk kam i pikelluar dhe me plag ne zemer pa ty pa ty une jammmm |
te pyes ku po shkon me thua nuk di me pyte pse jetojm pergjingjen se di prap te ledhatoj floket e zeza te puth te perqafoj e te shtrengoj ne gji te dua te them te dua a edi te puth ne puzet me puth edhe ti e pastaj heshtje qetesi dy zemra degjohen her une her ti te dua degjohmi perseri keshtu vazhdojm ne fundesi her te prek une her me ndez ti dy zemra tash jen per nje vall as seshte kjo dashuri te pys pse jeton me thua per tyy pe pyt qfare do te them te dua vetem tyy |
Ne driten e henes qe mbart mejera i mazhe vec per ty mendoja ne heshtjen e bremjes qembart rruga ime vec emrin tend e baj ne kujtimee ---------------- ne dritaren gjysme hapur me akth pritjejevec ty te pres kur te sho qe vjen dihmi tmerrsisht e hutuar dhe harroj te pershendess , heshtja jote flet me shumm se fjala do ta gjej, momendin e duhur per te treguar ndjenjat qe i ndjej per ty do te kuptosh se diku ne ket bot ndodhet me zemer te plakosur qe te done qe ta kuptosh se ti je i vetmi djal i edrrave te mia se ti je i vetmi qe te duaaaaaaaaaaaa |
DITA E FUNDIT PER MUA kur te me vjen dita e fundit dua te vdes ne duart e tua kur te me shikosh te vdekur mos qaj bere zemren hekur kur te me leshosh ne varr kujto takimin ton te par ,,,,,,,,,,,,,,,,,, kur t me mbulon me dhe mendo sa udeshtum ne kur te me len te vetmuar ne varr dhe ne errsir ohha te lutem me harro mua se me tjetren e ki ma mir |
Ditet me te mira te jetes mi more me fjal te dua gjithnje me meashtrove e prap me genjeve se u pendove edhe kjo dit erdhi pa ty e mua me gjeti loti ne sy vaj vujtje edhe merzi e zemruar e tradhtuar e me merzi e mashtruar une mbeta pa ty se pa ty ku mbet nderi ku mebeti rinia e Besa qe ma dhe e buljoj tradhtia a jam une fajtore besen qe ta dhash si nje zog i vogel ne dor ty te rash keta sy po lotojn shum e shum te re me gjeten Nuk je ma me mua por me dikan tjeter Nuk di qka te bej nuk kam me shpresa ME FAT ME FATT TE UROJ GJDO GJE NE JET |
fati qe se mendova fati im ushua dhe une ende te dua ah sa shum gabova ket fat se mendova nje fat i rend ne jet nje fat i shuar nje fat i dashuri fati i mallkuar ku te kerkoj tash tani kute gjej nuk mundem as kund vetem do teurrej .... fati im me hubi fati im u shkund sa shum te kerkova ,,,,,,,,,, smundem te gjej as kund mbaje mend ne jet dashurine time sps fati jon mbet ne perkujtime do te dua ende edhe pse nuk te kam ngat do te kerkoj nje dashuri e cila me sjell fat.............. |
Nje enderr e trishtuar nje dit e kuptova se nuk me deshiron dhe se kurr sme ka dashur me tha se do nje tjeter e dija s nuk mundem te luftoja kunder dashurissuaj se pse aho eshte poshtersi kur ti me the ate me lendove shpirtrisht spse ne fjalet e tua nuk egzistonte as edhe nje fjale as edhe nje fjal mirkuptimi a nuk e dija se ti nuk je se tjeter kush ishe i perkryar deri sa nuk tu paraqit ajo aja te verboj e para dhe izhduki gjitha shpresat e mija nuk isha i sigurt se a i ishte i sigurt dhe i vertet ose vetem nije enderr e hidheruar shpresoja se do te zgjohem me puthje por ne vendte puthjes me zgjuan fjalet e tua te trishtuar dhe te hidheruar nuk te dua u ktheva duke qare posi nuk kisha fjal meee zemra ime di vetem mendime dhe dhimbje pres qe ti ta sherosh ket plage me fjalen ME FALE |
Edituar për herë të fundit nga Adisa në Sun 24 May 2009 - 22:36, edituar 1 herë gjithsej
djalit qe ma rrembev zemren ja dhuroj ket leter Qe je duke e lexuar te me kujtosh por duke me kujtuar te me besosh shpirti im edhe pse kam qene larg teje me trup me beso cdo minut dhe cdo sokond te kam pasur ne mendje ne zemer dhe ne shpirt mua me duket se cdoskaj dhe cdo mur i shtepis sime e mban te shtypur emnin tend.......por me shkruaja te padukshme qe mos ta lexoj askush pos meje ndersa une nuk e dija se sa me kupton dashurin por ju lutem me besoo se nuk mundem te rri pa tyy nuk mundem te mesoj ti e din mir sa po afrohen ditet mete feshtira........ E vertet eshte se une kur do her kam jetuar ne kujtimet tua edhe ne qastet mete veshtira dhe te mundimshme une pran i kum pas syte e tu une kurdo her e kam prane zeres tende pra se te bylli ket leter nuk po harroj ta lus edhe zemren time qete jet afer teje ndashta te ban shoqri |
Faqja 4 e 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Histori Dashurie
» Leter dashurie
» Letra qe shkruhen por s'postohen kurre
» Sms Dashurie..!
» Histori Dashurie .......... [ Te Verteta ]