Kine, 5 muajshe e di të bëjë mirë llogaritë
2 posters
:: Zone e Lire :: Kuriozitete
Faqja 1 e 1
Kine, 5 muajshe e di të bëjë mirë llogaritë
Kine, 5 muajshe e di të bëjë mirë llogaritë |
PEKIN- Mamaja e një fëmije 5 muajshe në Pekin thotë se vogëlushja e saj është në gjëndje të bëjë veprime të thejshta matematikore me mbledhje dhe zbritje. E përditshmja “Lajme nga Pekini” thotë së fëmija, Qianquian i është nënshtruar disa testeve të përgatitura nga Instituti i Psikologjisë së Akademisë shkencore, qëndra kryesore e Qeverisë Kineze. Gazeta shkruan se vajza i kaluar testet. Nga kontrollet është konfirmuar se vajza e ka të qartë konceptin e numrave. Një nga provat ka qenë që vogëlushja do t’i binte tre herë një zileje, dhe fëmija vetëm 5 muajsh ia ka dalë. Më pas studiuesi ka ngritur dy gishta në një dorë dhe tre në një dorë, duke i kërkuar vajzës të zgjidhte se cila ishte e drejtë. Në testin e dytë në një tavolinë, përpara Qianqian kanë vendosur dy grupe letrash plastike, një grup i përbërë nga dy letra dhe tjetri I përbërë nga tre, dhe vajza duhej të zgjidhte të duhurën. Fëmija 5 muajsh sërish ia ka dalë. Edhe pse do të jenë të nevojshme teste të tjera eksperët thonë se fëmija ka aftësi të jashtëzakonshme. (s.g/ansa/balkanWeb) |
Vizitor- Vizitor
Re: Kine, 5 muajshe e di të bëjë mirë llogaritë
Dth. sapo ka lindur nje gjeni.
Arla- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 2501
Piket : 2696
Regjistruar : 06/01/2010
Re: Kine, 5 muajshe e di të bëjë mirë llogaritë
po e kam degjuar kete lajm edhe jam befasuar teper qudi po e vertet....
Similar topics
» Çfarë s’duhet të bëjë një estetiste e mirë .
» Martesa e mirë - tension të mirë të gjakut
» Francë, e harron në makinë, vdes vajza 16 muajshe
» Me mire te dish apo me mire te kesh??
» Çka do të bëjë për herë të parë?
» Martesa e mirë - tension të mirë të gjakut
» Francë, e harron në makinë, vdes vajza 16 muajshe
» Me mire te dish apo me mire te kesh??
» Çka do të bëjë për herë të parë?
:: Zone e Lire :: Kuriozitete
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi