Çfare eshte Dashuria?
+26
vivallo
Pexha
Dewil
Niku
Lavrenta
Jona
Erisa1
Anushe
Shpejtimi
Arla
Elisi
Era13
Inamso87
aLbinna
BeLti
Ema
Kacurelja
Shaban Cakolli
Miri
jana brune
engjell a djall
bela
MitrovicA
Erisa
Geri
KLEA LOVE
30 posters
:: Kendi i Dashurise :: Dashuria
Faqja 3 e 6
Faqja 3 e 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Çfare eshte Dashuria?
First topic message reminder :
eshte nje ndjenj
eshte nje ndjenj
KLEA LOVE- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 861
Piket : 993
Regjistruar : 21/04/2009
Vendbanimi : MILANO
Re: Çfare eshte Dashuria?
Ja si e konceptoj une..!
Njehere e njekohe, isha femije, dhe dija vetem te luaja e qeshja pa shkak apo llogjike! Aq me teper, nuk dija se çfare do te thonte fjala dashuri! Rritesha dalengadale, dhe boten e nenshtroja me kilometra ne dite, dhe mendoja qe llogjika ime ishte e forte dhe dashuria, tashme, ishte nje koncept i njohur, i lexuar dhe i degjuar, si nje nga tematikat me te bujeshme te kronikave sociale! Por, isha akoma i ri te ndjeja mbi lekuren time vulen e forte qe dashuria shtampon! Po, dashuria eshte si ai kali i eger, i terbuar, i cili nuk e le kaloresin ta mbizoteroje; por, vjen nje moment dhe i nenshtrohet, zbutet, behet besnik dhe frutprures! Ne te njejten menyre, edhe dashuria po linte shenja mbi lekuren e zemres dhe trupit tim, tashme i pergjakur nga dhimbjet, qe dashuria sillte! Mendoj qe kesaj bote, tashme, nuk i mungon asgje:leke, sherbime, kushte jetese, avione, anije kozmike, ilaçe magjike e shpejt edhe fotokopjet e para humane(klonimi), por, prape se prape, nje ilaç per te qetesuar mendjet dhe zemrat qe vuajne nga dashuria, akoma nuk po e zgjedhin! Njerezit jane bere si te çmendur: meshkuj dhe femra hapin syte gjitheandej per te gjetur dashurine perreth tyre, vuajne shume, e shpesh arrijne edhe ne ekstremis per te! Une? Hmmmm, nuk jam nje engjell, nuk arrij ta mohoj dot qe edhe mua, dashuria arriti te me ndeze e skuqe fijet nervore qe lidhin mendjen me trupin vepues timin, dhe po behej nje osesion qe po ndryshonte o maskonte ngjyrat reale te jetes qe me rrethon, duke ma bere me pak te bukur, me pak interesante, ose siç e quajne psikologet, jete pesimiste dhe pa interesa! Dhe mendo, e tera kjo, per faj te dashurise qe sa here e uleroja emrin e saj, aq me e heshtur behej!!! Dhe une, qe mendoj qe jam nje njeri me ideale, qe i besoj nje ndjenje te paster, reale e pa interesa, jam shume mosbesues ndaj shume ererave plot ngjyra qe çdo dite me perplaseshin e me shfaqeshin si dashuri, por qe zemra e regjur, nuk vononte t'i skartonte per aromen komplet fallco qe leshonin ,qe keto erera dashurie me shfaqnin perpara! Dhe zemra vuante akoma me shume! Nje dite pashe nje film! Nje film shume famoz, i bere nga kulla e kinematografise, ne te cilin permblidheshim me mijera histori reale, qe Hollivudi, i perjetoi me titullin: Ka poste per ty! Me dukej film idiot, pasi me fliste per nje zone, te cilen une nuk e njihja mire, per te cilen sapo kisha degjuar: interneti, posta e-mail, video-biseda, pra, nje egzistence virtuale, fallco, e krijuar nga qenie reale, milona persona te mbare botes! Kureshtja me terhoqi koke e kembe, me beri te studioja, ta ndjeja kete realitet virtual, e qe ne te, do njihja mbase nje dite dashurine; e tere puna pastaj, do ishte ta nxirrja nga virtualiteti ne reale! Ishte nje plan qorr, por qe me dha edhe nje emer virtual: Mendimtari germues! Shume me pyesnin;pse e kam kete nofke? E shume mendonin qe "mendoja se si te germoja" te rejat e infot nga xhungla e internetit!!! Por, jo, une, thjesht po germoja ne nje bote plot me persona reale, ku mrekullia dhe deshperimi kane te njejten fytyre dhe ere, po germoja dashurine qe nuk arrita ta gjeja ne personat perreth meje ne jeten reale! Nuk eshte magji te duash dike, jane thjesht ca kode magjike te te folurit, eshte nje planet, me mua dhe ate, e ne flasim! Flas une e flet ajo, dhe diçka duhet te na terheqe, te na dridhe ndjenjat, kureshtjen e te na pergatise te dalim nga ai planet virtual, te dalim ne jete reale! Dashuria ,ky emer tashme, eshte ilaç per mua, dhe une, jam perseri ai femija plot lumturi e energji, por me dashuri, te teren per mua, te cilen e ndjej dhe do ta mbaj e mbroj deri sa fija e fundit e frymes te pershkoje fytin tim, dhe zemra te beje rrahjen e fundit! Ja pra se çfare eshte dashuria, arritja e idealit, dhe dedikimi i jetes teresisht ne rritjen dhe lulezimin e sa te kem jete te saj!
Njehere e njekohe, isha femije, dhe dija vetem te luaja e qeshja pa shkak apo llogjike! Aq me teper, nuk dija se çfare do te thonte fjala dashuri! Rritesha dalengadale, dhe boten e nenshtroja me kilometra ne dite, dhe mendoja qe llogjika ime ishte e forte dhe dashuria, tashme, ishte nje koncept i njohur, i lexuar dhe i degjuar, si nje nga tematikat me te bujeshme te kronikave sociale! Por, isha akoma i ri te ndjeja mbi lekuren time vulen e forte qe dashuria shtampon! Po, dashuria eshte si ai kali i eger, i terbuar, i cili nuk e le kaloresin ta mbizoteroje; por, vjen nje moment dhe i nenshtrohet, zbutet, behet besnik dhe frutprures! Ne te njejten menyre, edhe dashuria po linte shenja mbi lekuren e zemres dhe trupit tim, tashme i pergjakur nga dhimbjet, qe dashuria sillte! Mendoj qe kesaj bote, tashme, nuk i mungon asgje:leke, sherbime, kushte jetese, avione, anije kozmike, ilaçe magjike e shpejt edhe fotokopjet e para humane(klonimi), por, prape se prape, nje ilaç per te qetesuar mendjet dhe zemrat qe vuajne nga dashuria, akoma nuk po e zgjedhin! Njerezit jane bere si te çmendur: meshkuj dhe femra hapin syte gjitheandej per te gjetur dashurine perreth tyre, vuajne shume, e shpesh arrijne edhe ne ekstremis per te! Une? Hmmmm, nuk jam nje engjell, nuk arrij ta mohoj dot qe edhe mua, dashuria arriti te me ndeze e skuqe fijet nervore qe lidhin mendjen me trupin vepues timin, dhe po behej nje osesion qe po ndryshonte o maskonte ngjyrat reale te jetes qe me rrethon, duke ma bere me pak te bukur, me pak interesante, ose siç e quajne psikologet, jete pesimiste dhe pa interesa! Dhe mendo, e tera kjo, per faj te dashurise qe sa here e uleroja emrin e saj, aq me e heshtur behej!!! Dhe une, qe mendoj qe jam nje njeri me ideale, qe i besoj nje ndjenje te paster, reale e pa interesa, jam shume mosbesues ndaj shume ererave plot ngjyra qe çdo dite me perplaseshin e me shfaqeshin si dashuri, por qe zemra e regjur, nuk vononte t'i skartonte per aromen komplet fallco qe leshonin ,qe keto erera dashurie me shfaqnin perpara! Dhe zemra vuante akoma me shume! Nje dite pashe nje film! Nje film shume famoz, i bere nga kulla e kinematografise, ne te cilin permblidheshim me mijera histori reale, qe Hollivudi, i perjetoi me titullin: Ka poste per ty! Me dukej film idiot, pasi me fliste per nje zone, te cilen une nuk e njihja mire, per te cilen sapo kisha degjuar: interneti, posta e-mail, video-biseda, pra, nje egzistence virtuale, fallco, e krijuar nga qenie reale, milona persona te mbare botes! Kureshtja me terhoqi koke e kembe, me beri te studioja, ta ndjeja kete realitet virtual, e qe ne te, do njihja mbase nje dite dashurine; e tere puna pastaj, do ishte ta nxirrja nga virtualiteti ne reale! Ishte nje plan qorr, por qe me dha edhe nje emer virtual: Mendimtari germues! Shume me pyesnin;pse e kam kete nofke? E shume mendonin qe "mendoja se si te germoja" te rejat e infot nga xhungla e internetit!!! Por, jo, une, thjesht po germoja ne nje bote plot me persona reale, ku mrekullia dhe deshperimi kane te njejten fytyre dhe ere, po germoja dashurine qe nuk arrita ta gjeja ne personat perreth meje ne jeten reale! Nuk eshte magji te duash dike, jane thjesht ca kode magjike te te folurit, eshte nje planet, me mua dhe ate, e ne flasim! Flas une e flet ajo, dhe diçka duhet te na terheqe, te na dridhe ndjenjat, kureshtjen e te na pergatise te dalim nga ai planet virtual, te dalim ne jete reale! Dashuria ,ky emer tashme, eshte ilaç per mua, dhe une, jam perseri ai femija plot lumturi e energji, por me dashuri, te teren per mua, te cilen e ndjej dhe do ta mbaj e mbroj deri sa fija e fundit e frymes te pershkoje fytin tim, dhe zemra te beje rrahjen e fundit! Ja pra se çfare eshte dashuria, arritja e idealit, dhe dedikimi i jetes teresisht ne rritjen dhe lulezimin e sa te kem jete te saj!
Pse ndonjehere te flasesh per dashuri eshte si te diskutosh mbi vdekjen? Ndoshta se e di qe egzistojne por njeren mezi e pret dhe tjetren nuk do ta takosh.Dy ekstreme qe ngjasojne me njera tjetren.E para ka si simbol ngjyren e kuqe dhe i kuq eshte dhe gjaku. E dyta ka simbol te zezen por dhe nata qe eshte e zeze ka nuanca dashurie.Te dyja nje dite i provojme po shija e tyre ne fund nuk na pelqen.
Arla- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 2501
Piket : 2696
Regjistruar : 06/01/2010
nuk jam dashuruar ende ne te vertet nuk mund te flas per dashurin po siq me ka thene nje plak: DASHURIJA ESHTE SI TE LYNI (UNDYRA E SHKRIRE) VEQ RRESHKET FIK FIK FIK FIK DERI SA TA THYEN QAFEN HAHAHAHAHAH....perderi sa nuk kam shiuar ende dashurin une mund te flas per dashurin familjare eshte shume e qmuar po edhe dashurin e vertet me nje person ne te ardhmen qe do ta kem do e veqoja e vlersoja ne veqanti qe nuk krahasohet me asgje tjeter ne bote....
DASHURIA ESHT DICKA QE NUK KRAHESOHET ME ASNJI GJE ME TE SHTRENJT.
Anushe- Hapesira Jone - Forum
- Postime : 7
Piket : 9
Regjistruar : 08/06/2010
Anushe shkruajti:DASHURIA ESHT DICKA QE NUK KRAHESOHET ME ASNJI GJE ME TE SHTRENJT.
bravo....
Dashuria eshte nje ndjenj qe ashtu si lind pa e kuptuar, por edhe shuhet pa e kuptuar
Dashuria quhet Dashuri ateher kur gjen Personin e duhur,qe ti japesh vertet vler Dashuris,qe dashuria te jet e paster e sinqert,dashuria dhe dhimbja bejn pjes ne Jeten ton ,po ashtu si shpresa dhe friga keto na percjellin gjat gjith Jetes son,qe te thojm diqka per Dashurin se cfar eshte ajo ,njeher duhet ti pranojm keto gjera dhe ti dallojm ato nga njera tjetra,dashurin,dhimbjen shpresen,frigen,mashtrimet,tradhetit,genjeshtrat per te gjitha keto duhet sinqeritet dhe te qenurit real ,dhe do gjem pergjigjen se qfar eshte Dashuria!
Vizitor- Vizitor
Dashuria eshte njesoj si te bartesh ne kurriz nje kazan plehrash dhe te kalosh mes per mes nje kanali me ujra te zeza.Ndaj ju shkon atyre qe dine te perballojne streset psikike, te tjeret ndjejne po nuk shijojne dot.
Arla- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 2501
Piket : 2696
Regjistruar : 06/01/2010
Dashuria eh per dashurin se cfar esht nuk do kisha aq shum kohe te shkruaja sepse ato qe e kan provuar dhe shijuar dashurin e vertet nuk do mund ta shprehin as me fjal se cfar esht.dashuria esht dicka qe njeriun e mban gjalle dhe nuk e le te vdes kurr sa te ket ate qe do ne krah esht dicka e paimagjinushme nje enderr e ber realitet esht dashuria shpresoj qe te gjithe ta provoni nese nuk e keni provuar deri me sot sepse do jeni ne qellin e 7 kur te jeni te dashuruar ashtu sic jam dhe un me zemren time,per dashurin cdo njeri do jepje cdo gje qe te ket ate qe do
Jona- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 257
Piket : 262
Regjistruar : 06/06/2010
Mosha : 38
dashuria eshte ajo ndjenje qe e mban njeriun gjalle.
kur themi dashuri nuk kuptojme vetem dashurine qe lind ndermjet sekseve te kunderta(qe ne disa rraste fatkeqesisht ose jashte rregullit lind edhe ndermjet 2njerezish te te njejtit seks )
dashuria eshte nje ndjenje e pergjithshme qe perfshin te tera lidhjet e njerezve.
persa i perket dashurise q e ke fjalen ti,ajo eshte nje zinxhir i padukshem qe mban te lidhura 2 zemra dhe qe kur thyhet mer me vete copa nga keto zemra te cilat nuk zevendesohen dot.
shpresoj te kuptoni perse e kam fjalen!
gjithcka ne kete bote mund te kete fund-dikur te mbaroje-por per mendimin tim vetem dashuria eshte ajo qe nese duan te dyja anet nuk mbaron kurre,por perkundrazi forcohet c'do dite e me shume.
ju uroj dashuria juaj te jete nga ato qe i kalojne te tera pengesat e fiton gjithmone kundra kujtdo
kur themi dashuri nuk kuptojme vetem dashurine qe lind ndermjet sekseve te kunderta(qe ne disa rraste fatkeqesisht ose jashte rregullit lind edhe ndermjet 2njerezish te te njejtit seks )
dashuria eshte nje ndjenje e pergjithshme qe perfshin te tera lidhjet e njerezve.
persa i perket dashurise q e ke fjalen ti,ajo eshte nje zinxhir i padukshem qe mban te lidhura 2 zemra dhe qe kur thyhet mer me vete copa nga keto zemra te cilat nuk zevendesohen dot.
shpresoj te kuptoni perse e kam fjalen!
gjithcka ne kete bote mund te kete fund-dikur te mbaroje-por per mendimin tim vetem dashuria eshte ajo qe nese duan te dyja anet nuk mbaron kurre,por perkundrazi forcohet c'do dite e me shume.
ju uroj dashuria juaj te jete nga ato qe i kalojne te tera pengesat e fiton gjithmone kundra kujtdo
Lavrenta- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 714
Piket : 726
Regjistruar : 13/08/2010
Mosha : 34
Vendbanimi : ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
Eshte sikur deti po dite te notosh ja del mban po sdite u fundose!
Vizitor- Vizitor
sen hiq nuk eshte dashurija viola haha
MitrovicA- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 3880
Piket : 3966
Regjistruar : 25/04/2009
Ti zhdukësh kujtesës ajrin e ndenjur,
Tu japësh duarve shije të kripur,
Të pëshpërisësh dhe kur në gjumë,
...Të bekosh ujë pa qënë djersitur.
Të jesh malluar për veç dy fjalë,
Ta derdhësh veten secilës ngjyrë,
Ta ndiesh botën krijuar paqtë,
Të mos dyshosh për gjurmë nën gurë.
Të lindësh pa qarë, a prindër pranë,
Të fluturosh dhe zënë në rrjetë,
Ta veshësh dimrin puthjesh të gjelbra,
Të vetëflijohesh pa lutur jetë!
Tu japësh duarve shije të kripur,
Të pëshpërisësh dhe kur në gjumë,
...Të bekosh ujë pa qënë djersitur.
Të jesh malluar për veç dy fjalë,
Ta derdhësh veten secilës ngjyrë,
Ta ndiesh botën krijuar paqtë,
Të mos dyshosh për gjurmë nën gurë.
Të lindësh pa qarë, a prindër pranë,
Të fluturosh dhe zënë në rrjetë,
Ta veshësh dimrin puthjesh të gjelbra,
Të vetëflijohesh pa lutur jetë!
~~~Dashuria duhet te jet dicka qe te ben te ndjehesh sikur je ne parajse (dhe ne shumicen e kohes eshte )
POR...pjesa tjeter e asaj kohe i dedikohet zenkave me parterin qe te bejn te vrasesh dike
po qe ja vlen te luftosh per te kur e di qe eshte e vertet dhe e sinqert ja vlen ~~~
POR...pjesa tjeter e asaj kohe i dedikohet zenkave me parterin qe te bejn te vrasesh dike
po qe ja vlen te luftosh per te kur e di qe eshte e vertet dhe e sinqert ja vlen ~~~
Vendbanimi : ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
Eshte nje betej qe duhet ta fitosh, eshte sfid neper te cilen do kalosh edhe rreziqet te cilat me anen e forces duhet ti sfidosh!
Vizitor- Vizitor
dashurija sen bre hiq nuk eshte veq ja kan fut qat emer qashtu haaha jo tybe sen i mir eshte dashurija martohuni sa ma shpejt se shum mir eshte a
MitrovicA- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 3880
Piket : 3966
Regjistruar : 25/04/2009
kur ta praktikoj do ju them hahhaahhahaahh mos folni me teori por me praktik....
DASHURIA ESHTE SEMUNDJE E PASHERUESHME
Faqja 3 e 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Dashuria nuk është e rastit, atë duhet ta krijoni
» Cfare justifikon dashuria?
» Cfare do te deshironit nga dashuria e vertete?
» Ja cfar eshte dashuria
» A është Dashuria e verber ,dhe pse???
» Cfare justifikon dashuria?
» Cfare do te deshironit nga dashuria e vertete?
» Ja cfar eshte dashuria
» A është Dashuria e verber ,dhe pse???
:: Kendi i Dashurise :: Dashuria
Faqja 3 e 6
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi