Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nënat e pranojnë: Djemtë i duam më tepër

:: Show Biz :: Lifestyle

Shko poshtë

Nënat e pranojnë: Djemtë i duam më tepër Empty Nënat e pranojnë: Djemtë i duam më tepër

Mesazh nga Dewil Sun 10 Oct 2010 - 6:15

Nënat e pranojnë: Djemtë i duam më tepër Djem

Kërkimet më të reja e vërtetuan supozimin e njohur mirë se dashuriaprindërore është e ndarë sipas gjinisë, përkatësisht se nënat janë mëtë lidhura me bijtë e vet, kurse baballarët me bijat e veta. Madjenëntëdhjetë përqind e nënave zbuluan se sillen ndryshe me bijtë dhebijat e veta.Studimi tregon se nënat janë më kritike me vajzat dhe pranojnë sejanë më të lidhura me djemtë. Nënat janë të vetëdijshme për raportin etyre me fëmijët dhe e dinë se kjo nuk është një mënyrë e mirë edukimi.Ato bëjnë shumë lëshime për djemtë dhe e zhvillojnë shpirtin e tyrepozitiv, për dallim me mënyrën kritike të edukimit të vajzave me tëcilën kontribuojnë në pasojat e mandejshme negative mbi sjelljen e tyre.Normalisht të gjithë fëmijët duhet të jenë të dashur nga prindërit evet dhe se tretmani i ndryshëm lë pasoja mbi zhvillimin e tyre tëmëtejshëm: “Prandaj gratë janë më kritike se burrat kur bëhet fjalë përgabime jetësore dhe vazhdim mandej”, përfundon psikologu Krisi Daf. Mekëtë hulumtim shkencëtarët shpresojnë se do ta ngrejnë vetëdijen përndryshim të dinamikës momentale gjinore e cila është një detyrë evështirë, por e mundshme.
Dewil
Dewil
Hapësira Jonë - Forum
Hapësira Jonë - Forum

<b>Postime</b> Postime : 10415
 <b>Piket</b> Piket : 11192
Regjistruar : 19/03/2010
 <b>Mosha</b> Mosha : 37
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Bantanama :)

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

:: Show Biz :: Lifestyle

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi