nga Vizitor Mon 12 Apr 2010 - 20:37
| |
Audi ridizajnon TT-në, motorë të rinj dhe marsh për Q7 Në Audi kanë vendosur se i ka ardhur koha që t’i hiqen rrudhat modelit TT, si dhe për integrimin e paletës së re të motorëve nën kapakun e modelit më të madh SUV – atij Q7. Ridizajni i TT-së është bukur diskret dhe ka të bëj me mbrojtësin e përparmë me thithës të ri të ajrit, dritat ditore LED dhe rrjet më të dallueshëm të ftohësit. Nga pjesa e pasme automjeti është bërë me difuzor të ri dhe gypa të lirimit të gazit si dhe komplet të ri dritash, derisa brendësia ka përfituar me ngjyrë të re të mbulesave dhe disa detaje të aluminit të lëmuar. Motori i ri bazik nën kapakun e TT-së do të jetë 2.0 litërshi TFSI i cili zhvillon 211 kuaj fuqi dhe moment rrotullimi prej 350 Nm, i cili siguron përshpejtim prej 0 deri në 100 kilometra në orë prej 6.1 sekondash dhe në njëqind kilometra të kaluara në ciklin e kombinuar shpenzon 6.6 litra karburant. Për dallim nga TT, modeli SUV Q7 i Audi nuk është përmirësuar aspak nga pikëpamja e dizajnit, mirëpo për këtë nën kapak të tij kanë gjetur vend tre motorë të ri - trelitërshi V6 TFSI në versionin prej 272 kuaj fuqi dhe 400 Nm, respektivisht 333 KF dhe 440 Nm, si dhe motori i ri 3.0 TDI i cili zhvillon 240 KF dhe 550 Nm prej 1.750 deri në 2.500 o/min. Motori i fundit, pos që ofron performansa më të mira, (7.9 sekonda deri në100 km/h), është më i lehtë se paraardhësi i tij për 20 kilogramë. Veç motorëve të ri, Audi e ka pajisur modelin Q7 edhe me marshin automatik Tiptronic me tetë shpejtësi i cili zëvendëson njësinë e deritanishme prej gjashtë shpejtësish.
|
|