Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shqiptari tre ditë ndalohet në aeroportin e Shkupit

:: Zone e Lire :: Lajme

Shko poshtë

Shqiptari tre ditë ndalohet në aeroportin e Shkupit Empty Shqiptari tre ditë ndalohet në aeroportin e Shkupit

Mesazh nga Dewil Tue 5 Oct 2010 - 10:52

Shqiptari tre ditë ndalohet në aeroportin e Shkupit Thumbnail.php?file=Bedri_1_218681746 Shtetasi nga Shqipëria Kastriot Seferi ndalohet për 72 orë nga policiamaqedonase, ndërkohë që gjithë ky terror psikik, nuk merr një përgjigjezyrtare. Seferi u ndalua të premten në aeroportin e Shkupit teksa do tëudhëtonte për në Hamburg të Gjermanisë. Shkak i ndalesës ka qenëdyshimi për vizë falso. Por edhe pse ekspertët konstatuan se viza nukishte false, autoritet policore nuk e lejuan të riun nga Shqipëria tëvazhdonte rrugën, por nga aeroporti e zhvendosën në Qendrën transitoreku u mbajt pa asnjë arsye.
“Pash që çdo gjë ndryshoi do të thotë mepamjen e parë të dokumentit tim si shqiptarë, ajo ishte thjeshtë njëparagjykim që çdo shqiptarë është ilegalë. Kështu u pa ajo ngjarje.Pastaj ajo vazhdoi me disa pyetje provokuese dhe qesharake. Më tha sepse ke ardhur që të ikësh nga këtu, ku e ke vizën, ndërkohë qëpasaporta ndodheshe para duarve të saj. Vazhdoi kontrollimin dhe erdhëntre të tjerë me uniforma duke kontrolluar pasaportën dhe ata vërtetuanse ne nuk mund ti themi false. Këmbëngulëse ishte vetëm një femër qënga fillimi”, tregon Kastriot Seferi, shtetas i Shqipërisë.
KastriotSeferi rrëfen se mbajtja e tij mund të konsiderohet ‘tallje’ me njerëztë pafajshëm madje ndaj tij janë shkelur shumë të drejta. Atij i ështëlejuar vetëm një telefonatë e shkurtër me të cilën nuk ka mundur tësqarohet me avokatin e tij.
“..më morën dhe më futën brenda nëaeroport, ishin disa dhoma izolimi, edhe më thanë të pres derisa tëvinë inspektorët. Inspektorët kanë ardhur në 17:30 – 18;00, pasdite.04:53 E vërtetuan edhe ato që ishin inspektorë që deri diku merreshinvesh, dhe ata e vërtetuan që kjo vizë nuk mund me qenë falso. Por prapëse prapë po qëndroja brenda. Prej aty më kanë nxjerr prej aty mëdërguan në një vend nuk e di si quheshe, tranzicion, transit këto që içonin ilegalët, nuk e di si quhet ajo zona. Aty më futën me arsyetimderi sa të sqarohet çështja e jote", shton Kastriot Seferi.
I riunga Shqipëria paralajmëron se do të ndërmerr të gjitha hapat juridikpër sqarimin e kësaj çështje. Ndërkohë edhe nga Ministra e Brendshmenë linjë telefonike për Alsat-M vërtetojnë rastin, dhe deklarojnë se iriu nuk është arrestuar, por është ndaluar nga policia dhe ështëvendosur në qendrën transitore për shtetas të huaj që nuk posedojnëdokumente të rregullta ose jo valide. Sipas zëdhënësit Kotevski,Ministria e Brendshme në bashkëpunim me Interpolin kanë punuar nëzbardhjen e rastit. Kotevski madje tha se Seferi është mbajtur mekërkesë të zyrtarëve gjermanë të cilët kishin kërkuar kohë shtesë përtë vërtetuar vlefshmërinë e vizës.
Dewil
Dewil
Hapësira Jonë - Forum
Hapësira Jonë - Forum

<b>Postime</b> Postime : 10415
 <b>Piket</b> Piket : 11192
Regjistruar : 19/03/2010
 <b>Mosha</b> Mosha : 37
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Bantanama :)

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

:: Zone e Lire :: Lajme

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi