Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kontraceptivët, shqiptarët i përdorin më pak në rajon

:: Show Biz :: Lifestyle

Shko poshtë

Kontraceptivët, shqiptarët i përdorin më pak në rajon Empty Kontraceptivët, shqiptarët i përdorin më pak në rajon

Mesazh nga Geri Sun 26 Sep 2010 - 8:39

Kontraceptivët, shqiptarët i përdorin më pak në rajon KONTRAFLASH Ciftet shqiptare mbeten ende prapa në lidhje me përdorimin e metodave moderne të planifikimit familjar.
Ne studimin e fundit demografik dhe shëndetësor, bërë nga Instituti i Shëndetit Publik, vihet re se 59 % e femrave përdorin metodat tradicionale, ndërkohë që vetem 11 % e tyre i njohin metodat moderne të kontracepsionit.

Persa i perket kondomit ai ka nje perdorim vetem ne 4 % krahasuar me 58 % te burrave qe ende perdorin metodat tradicionale. Ne diten boterore te kontracepsionit, Instituti i Shendetit Publik u ben thirrje qytetareve te njihen me metodat kontraceptive me qellim planifikimn familjar dhe parandalimin e semundjeve seksualisht te transmetueshme.

Me problematike paraqitet tek grupmoshat e reja ne zonat rurale te cilat kane mungese te theksuar informacioni. Krahasuar me rajonin perdorimi i metodave moderne tek femrat e martuara eshte me i ulet ne Shqiperi se sa ne Serbi dhe Mal te Zi.
Geri
Geri
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 19707
 <b>Piket</b> Piket : 23805
Regjistruar : 21/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 36
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Ne qytetin e dashur Tirone

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

:: Show Biz :: Lifestyle