Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gratë flasin tri herë më shumë se meshkujt në ditë

:: Show Biz :: Lifestyle

Shko poshtë

Gratë flasin tri herë më shumë se meshkujt në ditë Empty Gratë flasin tri herë më shumë se meshkujt në ditë

Mesazh nga Dewil Sun 26 Sep 2010 - 2:30

Gratë flasin tri herë më shumë se meshkujt në ditë Femra Një studim ka treguar se seksi i dobët, flet shumë herë më tepër se meshkujt në ditë…

Paragjykim mashkullor? Aspak, kjo është fjala e një shkencëtareje femërqë sapo ka publikuar një libër befasues mbi karakteristikat e truritmes meshkujve dhe femrave, duke treguar se gratë flasin tri herë mëshumë se meshkujt në ditë. Në të vërtetë përfundimi nuk është nxjerrënga ndonjë shkencëtar mashkull, por nga një shkencëtare e famshmefemër. Neuropsikiatre dhe drejtoreshë e një klinike në San Francisko,sapo ka publikuar në librin e saj të fundit “The Female Brain” (Trurifemëror), rezultatet e një kërkimi të gjerë për diferencat mes seksevetë bazuara mbi ndryshimet në fiziologjinë cerebrale. Testi, ambiciozdhe shumë i detajuar në dhënien e rezultateve, përball diferencat mestrurit mashkullor dhe atij femëror, duke arritur në përfundimintronditës se femrat flasin tri herë më shumë se meshkujt. Kështu, dukeanalizuar të dhëna të hollësishme, neuropsikiatrja tregon se truri imeshkujve dhe ai i femrave “është i ndryshëm nga natyra”.Emocionet“Gratë kanë një autostradë me tetë korsi për të shprehur emocionet etyre, ndërsa meshkujt e kanë të barabartë me një rrugë fshati”, tregonnë mënyrë figurative doktoresha. Në fakt, nuk është për t‘u habitur merezultatin se mesatarisht gratë flasin tri herë më shumë se meshkujt,20 mijë kundrejt 7 mijë, por me faktin tronditës se gratë duke folurshumë ndiejnë kënaqësi të njëjtë me atë të thithjes së kokainës. Poashtu, përbërja kimike cerebrale nuk është e njëjtë mes dy seksevesipas neuropsikiatres amerikane. Gjithashtu, nga studimi u pa se gratëflasin më shpejt se meshkujt dhe për ta bërë këtë vënë në punë më shumëqeliza cerebrale. Në fakt, komunikimi nuk kufizohet vetëm te tëfolurit, por edhe te të dëgjuarit, i cili është trajtuar gjerësisht nëlibër. Sipas saj, tostesteroni, përgjegjës për “heshtjen mashkullore”influencon edhe në kapacitetin për ta dëgjuar tjetrin me kujdes.Ndoshta një mekanizëm mbrojtjeje dhe seleksionimi natyral kundër “gravellafazane”? Në të vërtetë një tjetër zonë në tru është më e zhvilluarte meshkujt: kapaciteti për të menduar për seksin. Në këtë pikë situatandryshon: “burrat, zonën në tru, ku mendojnë për seksin, e kanë tëbarabartë me një aeroport të madh ndërkombëtar, ndërsa gratë sa njëpistë të vogël në një provincë për parkimin e automjeteve”. Ndoshta nëkëtë ndryshim të rëndësishëm mes llojeve duhet kërkuar edhe pjesa endryshimeve komunikuese. Kështu, burrat mendojnë për gjëra për të cilatnuk mund të flasin shpesh, dhe për të cilat mjaftojnë pak fjalë.Përfundimi në testin e zhvilluar nga mjekja amerikane në fakt nuk ështëpritur pozitivisht në botën akademike. Shumë studiues kanë avancuarkritikat mbi tezat e zhvilluar nga neuropsikiatrja amerikane, duke ekonsideruar rolin e tostesteronit më pak vendimtar në fiziologjinëcerebrale. Sipas këtyre studiuesve, diferencat mes personalitetitmashkullor dhe atij femëror janë të kushtëzuara nga kushtet sociale nëtë cilat qeniet njerëzore rriten. Deborah Cameron, profesoreshëlinguistike në Universitetin e Oksfordit, mendon se nuk ekzistojnëdiferenca të mëdha për sa i përket aktivitetit komunikues verbal: “Nësedo të mblidhen më shumë të dhëna dhe do të zhvillohen më shumë studime,do të zbulohet se janë të vogla diferencat mes sasisë së fjalëve tëthëna nga burrat dhe meshkujt”.
Dewil
Dewil
Hapësira Jonë - Forum
Hapësira Jonë - Forum

<b>Postime</b> Postime : 10415
 <b>Piket</b> Piket : 11192
Regjistruar : 19/03/2010
 <b>Mosha</b> Mosha : 37
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Bantanama :)

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

:: Show Biz :: Lifestyle

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi