Dituria...
4 posters
Faqja 1 e 1
Dituria...
Dituria
Eshte e pamundur qe te dish gjithshka.
Sokrates tha dikur: "Un e di qe nuk di asnje gje". Ndoshta kjo fjali eshte mjaft ekstreme, mirepo diskutimet nuk do te kishin te mbaruar rreth ksaj fjalie.
Deskartes shkruajti: "Un mendoj dhe keshtu qe un jam" ne neolatinisht, por kjo ka pak te bej me temen.
Karl Popper: "Eshte e pamundur qe te dish gjithshka dhe edhe po te dije gjithshka prape ti nuk do ta dije qe din gjithshka".
Nqs ndonjeri mund qe ta bej kete konkluzion (Eshte e pamundur qe te dish gjithshka) me bindes, me te qarte, ose me te thjesht, athere bujrum le te diskutojme ktu. E kam fjalen qe edhe kritikuesit e ketij konkluzioni jane te mirpritur.
Eshte e pamundur qe te dish gjithshka.
Sokrates tha dikur: "Un e di qe nuk di asnje gje". Ndoshta kjo fjali eshte mjaft ekstreme, mirepo diskutimet nuk do te kishin te mbaruar rreth ksaj fjalie.
Deskartes shkruajti: "Un mendoj dhe keshtu qe un jam" ne neolatinisht, por kjo ka pak te bej me temen.
Karl Popper: "Eshte e pamundur qe te dish gjithshka dhe edhe po te dije gjithshka prape ti nuk do ta dije qe din gjithshka".
Nqs ndonjeri mund qe ta bej kete konkluzion (Eshte e pamundur qe te dish gjithshka) me bindes, me te qarte, ose me te thjesht, athere bujrum le te diskutojme ktu. E kam fjalen qe edhe kritikuesit e ketij konkluzioni jane te mirpritur.
Re: Dituria...
Dituria fitohet per qdo dit, per qdo or ,minut, sekond, meson diqka te re, gjithmon ka diqka per te mesuar, dje isha me e pa ditur sot mesova dhe neser perseri do mesoj gjera te reja ,dhe keshtu me rradhe deri sa te vdesim mesojme dhe forcojme diturin tone!!
Vizitor- Vizitor
dituria nuk ka fund
Shaban Cakolli- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 3445
Piket : 3590
Regjistruar : 24/04/2009
Vetm fjala "dituri" te ben te mendosh gjate ndoshta ngaqe eshte e pafund dhe e shumellojshme ne cdo fushe.Dituria eshte gjeja e dyte qe ofrohet falas pas ajrit.Dijataret e lashte bene nje pune te madhe per shperndarjen dhe nxenien e saj.Gjate periudhave te ndryshme ajo nuk humbi por zuri vend vetem tek ata njerez qe e kerkonin.Ne sot na duket e rralle dhe ndoshta e paarritshme sepse teknologjia ka bere nje zvendesim te padrejte.Po mos harroni qe cdo gje e thjesht vjen nga nje burim diturie e cila kur nuk mesohet demton ty.
Arla- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 2501
Piket : 2696
Regjistruar : 06/01/2010
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi