Google tërheqë vërejtjen për softuerë të rrejshëm
:: Sondazhe :: Informacione
Faqja 1 e 1
Softuerët e rrejshëm kundër viruseve të cilët infektojnë kompjuterët me kode dashakeqe janë një kërcënim në rritje, thuhet në studimin e kryer nga kompania prestigjioze Google.
Analiza e kësaj kompanie e cila ka përfshirë 240 milionë faqe të internetit
gjatë 13 muajve të fundit ka dëshmuar se anti-viruset e rrejshme përbëjnë rreth
15 për qind të softuerit të vet dashakeq.Cyber kriminelët mashtrojnë njerëzit të shkarkojnë programe duke i bindur përdoruesit se kompjuterët tanë janë të infektuar me virus. Pasi që të instalohet një herë ky softuer mund të vjedh të dhënat e përdoruesve dhe të
shtyjëpronarin të paguaj për regjistrimin e produktit të rrejshëm. Ajo që
është më shqetësuesja në tërë këtë muhabet është se pas këtyre kërcënimeve për regjistrim të anti-virusit të rrejshëm ata pranojnë të paguajnë.
Softuerët e rrejshëm kundër viruseve të cilët infektojnë kompjuterët me kode dashakeqe janë një kërcënim në rritje, thuhet në studimin e kryer nga kompania prestigjioze Google.
Analiza e kësaj kompanie e cila ka përfshirë 240 milionë faqe të internetit
gjatë 13 muajve të fundit ka dëshmuar se anti-viruset e rrejshme përbëjnë rreth
15 për qind të softuerit të vet dashakeq.Cyber kriminelët mashtrojnë njerëzit të shkarkojnë programe duke i bindur përdoruesit se kompjuterët tanë janë të infektuar me virus. Pasi që të instalohet një herë ky softuer mund të vjedh të dhënat e përdoruesve dhe të
shtyjëpronarin të paguaj për regjistrimin e produktit të rrejshëm. Ajo që
është më shqetësuesja në tërë këtë muhabet është se pas këtyre kërcënimeve për regjistrim të anti-virusit të rrejshëm ata pranojnë të paguajnë.
Vizitor- Vizitor
Re: Google tërheqë vërejtjen për softuerë të rrejshëm
shume e vertet e kam lexuar kete artikul ne google...gjynaf per viktimat qe bijne ne kete rast.....
:: Sondazhe :: Informacione
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi