Shkollimi zvogelon rrezikun per sulm ne zemer...
:: Sondazhe :: Njeriu edhe shendeti
Faqja 1 e 1
Shkollimi zvogelon rrezikun per sulm ne zemer...
Shkollimi zvogëlon rrezikun për sulm në zemër
Një hulumtim i ekspertëve suedezë nga Universiteti Sahlgrenska, sugjeron se shkalla më e lartë e shkollimit është e lidhur me prirjen më të vogël për infarkt të zemrës.
Në studimin e publikuar në revistën Heart, janë analizuar të dhënat e 12.000 personave të cilët kishin përjetuar infarkt të miokardit, dhe të 14.000 personave të shëndoshë, të cilët janë përfshirë në grupin e kontrollit.
Sipas një llogaritjeje, personat me shkallën më të ulët të edukimit kishin qenë, mesatarisht, për 31% më të rrezikuar që të zhvillojnë sulm në zemër.
Një hulumtim i ekspertëve suedezë nga Universiteti Sahlgrenska, sugjeron se shkalla më e lartë e shkollimit është e lidhur me prirjen më të vogël për infarkt të zemrës.
Në studimin e publikuar në revistën Heart, janë analizuar të dhënat e 12.000 personave të cilët kishin përjetuar infarkt të miokardit, dhe të 14.000 personave të shëndoshë, të cilët janë përfshirë në grupin e kontrollit.
Sipas një llogaritjeje, personat me shkallën më të ulët të edukimit kishin qenë, mesatarisht, për 31% më të rrezikuar që të zhvillojnë sulm në zemër.
Merisa- Hapësira Jonë - Forum
- Postime : 8930
Piket : 9170
Regjistruar : 26/04/2009
Mosha : 34
Vendbanimi : Ne zemren e...
Similar topics
» Van Gaal: Finalen do ta luajmë në sulm
» Alkooli zvogëlon vëllimin e trurit
» Diskriminimi po zvogëlon natalitetin e shqiptarëve në Maqedoni
» Dutasteridi ul rrezikun e kancerit të prostatit
» Domatja ul rrezikun e kancerit në prostatë