Si të silleni gjatë konfliktit në lidhjen tuaj…?
3 posters
Faqja 1 e 1
Si të silleni gjatë konfliktit në lidhjen tuaj…?
Pa marrë parasysh se si i thoni:mosmarrëveshje, konflikt, zënkë apo si do që të jetë. Të gjithë e dijmë se pa konflite dhe mosmarrëveshje nuk shkon asgjë, por edhe këta mund të jenë të fer dhe korrekte nëse u përmbahemi disa udhezimeve dhe parimeve të theshta:
- Respekto- Mos përmend emra, sarkazëm ose nënçmim të partnerit. Asnjëherë njëri-tjetrin mos e vendosni më posht. Nëse të rreshqet ndonjë fjalë e rëndë menjëherë kërko falje.
- Problemin mbaje problem- Mos e personalizo. Sulmoje problemin, e jo personin. Mbaje pjesën tënde të mosmarrëveshjes. Përdore “unë” ose “ne” në vend të “ti”".
- Qëndro në një temë- Nëse ziheni për vjehrrën, atëherë qëndro në atë temë, gjersa të gjendet një zgjidhje. Mos nxjerr në atë diskutim edhe probleme tjera.
- Dëgjo për të kuptuar- Trego mund për ta kuptuar partnerin. Të gjithë e ndjejmë se duhet të dëgjohemi dhe se ajo që e themi është me vlerë.
- Mundoju ti shikosh gjërat nga këlndvështrimi i partnerit tënd- gjithmonë pyete partnerin tënd se çka ndjen dhe mendon sepse ata kohë as kohe ndryshojnë.
- Kërkoje zgjidhjen e problemit- punoni si skuadër në zgjidhjen e problemit. Mos sjellni njerëz tjerë për t’ju ndihmuar për ta zgjidhur problemin.
- Pranojeni njëri-tjetrin- E vërteta duhet të thuhet në një lidhje të fort. Për këtë shkak është edhe falja. Secili e meriton t’ja falni. Dhe mos harroni se keqkuptimet, mosmarrëveshje dhe zënkat u takojnë të dyve.
Re: Si të silleni gjatë konfliktit në lidhjen tuaj…?
Me butesi dhe urti perballohen te gjitha
Vizitor- Vizitor
Te dyja palet duhet ta bejn ket gje ket bashk kuptim e bashk bisedim se shumica rasteve ne femrat mundohemi per ket por meshkujt ehe esht si thon ata as te degjojn fare shumicen e rasteve , vetem kur i len fare te vin nga pas si femijet..
Duhet te dal e verteta ne shesh kush e ka pas fajin qe ka shku deri ke konflikti..Dhe duhet me rujt qetesin,,Jo tu vem nga pas tu lutemi femrave aman aman me fal apo femra mashkullit.
Geri- Fondatore St@ff Forum
- Postime : 19707
Piket : 23805
Regjistruar : 21/04/2009
Mosha : 36
Vendbanimi : Ne qytetin e dashur Tirone
Une le te fiket zjarri avash avash sepse e verteta ne kete koh nuk del kurr apo thejsht se pranon ai/ajo gabimin qe ben ky eshte faktori me i madh i konfliktit :
Vizitor- Vizitor
une per vete nuk kam arritur ende ne kete shkalle te konfliktit te lidhjeve ama kur te arrij do ju shpjegoj hihihihiihihih.....
Similar topics
» Cila eshte ajo gje qe ju ka munguar gjate femijerise tuaj?
» Si të silleni më Njerzitë që nuk ju duan.!
» Disa këshilla për lidhjen në largësi
» Linda Halimi mohon lidhjen me Big D
» Genta mohon lidhjen me Noizyn
» Si të silleni më Njerzitë që nuk ju duan.!
» Disa këshilla për lidhjen në largësi
» Linda Halimi mohon lidhjen me Big D
» Genta mohon lidhjen me Noizyn
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi